ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:04
 

Αποστάσεις Πιτσιόρλα για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια

Στόχος να αποφύγουμε πάση θυσία ένα νέο πρόγραμμα

Newsroom Κ, Αθήνα

Ερωτηματικά προκάλεσε η τοποθέτηση του Ελληνα υφυπουργού Οικονομίας, Στέργιου Πιτσιόρλα στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, ο οποίος κράτησε αποστάσεις από την καθαρή έξοδο της χώρας από τα προγράμματα μετά τον Αύγουστο του 2018, θέτοντας ως στόχο την αποφυγή ενός νέου προγράμματος.

«Τελειώνουμε, ελπίζω να τελειώσουμε το καλοκαίρι με τα προγράμματα διάσωσης και να βγούμε ξανά να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας και να σχεδιάσουμε την αναπτυξιακή μας προοπτική», είπε ο υφυπουργός Οικονομίας.

«Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε με μεγαλύτερη αυτονομία από ότι σήμερα. Αυτό είναι κεντρικό θέμα, γι’ αυτό και στόχος της Κυβέρνησης είναι να αποφύγει πάση θυσία μετά τον Αύγουστο νέο πρόγραμμα, διότι νέο πρόγραμμα με τη μία ή την άλλη μορφή αυξημένη και πάλι εποπτεία και σημαίνει αυξημένη και πάλι εποπτεία και αδυναμία δική μας να διαμορφώσουμε νέο μίγμα πολιτικής», συμπλήρωσε κατά την τοποθέτησή του και συνέχισε:

«Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε προβλέψεις για το εάν θα πετύχουμε χωρίς πιστοληπτική γραμμή ή δεν θα πετύχουμε, αλλά πρέπει να είναι στόχος μας, να μην έχουμε κανενός είδους τέτοια εξάρτηση από τον Αύγουστο και μετά. Πληρώσαμε αρκετά, υποφέραμε πάρα πολύ, θα πρέπει να βγούμε στις -αγορές. Άρα, από τώρα έως και τον Αύγουστο, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι πρέπει. Να βγούμε στις- αγορές και να μπορούμε από κει και πέρα, μόνοι μας να αποφασίζουμε».

Ο κ. Πιτσιόρλας, τόνισε τη σημασία που έχει να βγει η χώρα στις αγορές: «Έχει τεράστια σημασία αυτό και νομίζω ότι επειδή όλα τα Κόμματα περάσανε από την Κυβέρνηση τις μέρες της κρίσης, όλοι υποχρεωθήκαμε να κάνουμε πράγματα που δεν θέλαμε να κάνουμε και όλοι υποχρεωθήκαμε να κάνουμε πράγματα, δυσάρεστα. Το ίδιο θα συμβεί, εάν δεν εξασφαλίσουμε μεγαλύτερα περιθώρια αυτονομίας».

«Το να εξασφαλίσουμε περιθώρια αυτονομίας δεν σημαίνει ότι πρέπει να γυρίσουμε στα παλιά. Πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, με διαφορετικό τρόπο και ως προς αυτό το σημείο της συζήτησης, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ειλικρινείς. Χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπίες και χρειάζεται να δούμε το θέμα της ανάπτυξης, με νέο τρόπο», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

« Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου αιτηθείτε τώρα  |  20:38

Δίωρη αποχή από του μαθητές για τα τετράμηνα

«ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΟΙ ΜΑΜΟΥΧΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ...»
ΜΑΡΙΑ  |  10:58

Θέμα μηνών η έλευση 5G στην Κύπρο

«Θα μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει γιατί το Βέλγιο ανέβαλε την εισαγωγή αυτής της τεχνολογίας (5G) ...»
Andreas Malis  |  10:14

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X