ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυστηρή απάντηση της Αθήνας: Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από την Τουρκία

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Kathimerini.gr

Απάντηση στις προκλήσεις της Άγκυρας έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ζητάει από την Τουρκία να μην εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, με αφορμή ανακοίνωση της Άγκυρας για την «τουρκική μεινότητα» της Θράκης.

Παράλληλα, το ελληνικόΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις από τρίτες χώρες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία.

Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες».

Προκλήσεις για «τουρκική μεινότητα» στη Θράκη

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί δύο προκλητικές ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η μία για το θέμα της Μικρασιατικής Καταστροφής και η άλλη περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

Για το δεύτερο αυτό θέμα, σε ανάρτηση στο Twitter το τουρκικό ΥΠΕΞ σημείωσε: «Στεκόμαστε δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία δεν εγκατέλειψε τον αγώνα της για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία, παρόλες τις απειλές και πιέσεις».

Μάλιστα, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας αναφέρθηκε σε πρόσφατες καταγγελίες από τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του, ζητώντας από τις ελληνικές Αρχές τη διερεύνηση του θέματος και την τιμωρία των δραστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση