ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΪ: Προβάδισμα 9 μονάδων στη ΝΔ

Τα σενάρια της αυτοδυναμίας

Newsroom Κ, Αθήνα

Προβάδισμα της ΝΔ με εννέα ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενίσχυση του «αιτήματος» των ψηφοφόρων για αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, και κοινοβουλευτική αυτοδυναμία από 155 έως 164 βουλευτές για την γαλάζια παράταξη, είναι τα κυριότερα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της Pulse που δημοσιοποίησε ο ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά:

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 36% έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ έπεται με 7% το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4%.

Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, η ΝΔ θεωρείται ότι θα είναι η νικήτρια από το 71% , των ερωτηθέντων ενώ το ήδη ισχνό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ της προηγούμενης δημοσκόπησης υποχωρεί κατά μία ακόμη μονάδα περιοριζόμενο στο 17%.

 

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι πολίτες ερωτώνται εάν θα ήταν χρήσιμη η διεξαγωγή μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών: Το 64% (αθροιστικά) απαντά «Σίγουρα Ναι» και «Μάλλον Ναι» έναντι 27% που είναι οι αρνητικές απαντήσεις για τη χρησιμότητα του debate.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται με 37% ο Κυριάκος Μητσοτάκης (κερδίζει μία μονάδα έναντι της προηγούμενης μέτρησης της ίδιας εταιρίας) έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά στην ερώτηση ποια από τις επόμενες ενδεχόμενες κυβερνήσεις είναι καλύτερο να προκύψει για τη χώρα, την επιλογή της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας προκρίνει το 36% των πολιτών (ποσοστό αυξημένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες).

Επιπλέον, το 83% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ πιθανό έως σίγουρο να προσέλθει για να ψηφίσει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Οι τιμές θετικής απάντησης στην ερώτηση «πόσο πιθανό είναι να ψηφίσετε», είναι υψηλότερες στις μεγάλες ηλικιακές ομάδες (60% στους 60 και άνω), και χαμηλότερες στις μικρότερες.

Τέλος, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να κατακτά την αυτοδυναμία και στα τρία σενάρια κατανομής των εδρών στη Βουλή. Ετσι, σε περίπτωση 7-κομματικής Βουλής, (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Χ.Α, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, Μέρα25) η ΝΔ θα βρεθεί με 155 βουλευτές.

Στο ενδεχόμενο 6-κομματικής Βουλής η ΝΔ κατακτά 159 έδρες, ενώ σε περίπτωση 5κομματικής, η ΝΔ θα διαθέτει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική ομάδα 164 βουλευτών.

Η δημοσκόπηση της Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ διενεργήθηκε πανελλαδικώς σε δείγμα 1.504 ατόμων κατά το διάστημα 24 έως 26 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση