ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εγκαινιάστηκε το ισλαμικό τέμενος παρουσία Γαβρόγλου (φωτος)

Η επίσημη τελετή εγκαινίασης έχει ως στόχο την ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου

Newsroom Κ, Αθήνα

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το ισλαμικό τέμενος παρουσία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου. H επίσημη τελετή εγκαινίασης που διεξάγεται από τις 12:00 το μεσημέρι, έχει ως στόχο την ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης, δίνοντας προεκλογικό χαρακτήρα στο γεγονός. Εκπρόσωποι των μουσουλμάνων της Αθήνας παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ είχαν κληθεί ο τέως δήμαρχος της Αθήνας κ. Γεώργιος Καμίνης, ο νεοεκλεγείς κ. Κώστας Μπακογιάννης και εκπρόσωποι κομμάτων.

Από τις πρώτες φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στους εξωτερικούς χώρους του τεμένους, ενώ απομένουν ελάχιστα για τους εσωτερικούς χώρους. Στον εξωτερικό χώρο έχει μπει σιντριβάνι και έχουν φυτευθεί πεύκα, ενώ στον εσωτερικό ολοκληρώθηκαν προ ημερών οι τελευταίες εργασίες (με τοποθέτηση γυψοσανίδων κ.λπ.). Επίσης, κατασκευάστηκε το μιχράμπ, η ιερή κόχη που δείχνει την κατεύθυνση της Μέκκας. Για τη διευθέτηση των εσωτερικών χώρων του τεμένους υπάρχει συμφωνία των μουσουλμανικών δογμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται να τελεστούν εγκαίνια για την έναρξη λειτουργίας του τεμένους, αφού ο Οργανισμός του δημοσιεύθηκε στις 20 Μαΐου και είναι πολύ νωρίς να στελεχωθεί μια καινούργια υπηρεσία, ιδίως με τους ρυθμούς που λειτουργεί το ελληνικό Δημόσιο. Επίσης, εκκρεμεί η υπουργική απόφαση για διορισμό ιμάμη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση