ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:52
 

Είκοσι υδατοδρόμια στο νότιο Αιγαίο

Οι δύο μεγάλες εταιρείες του χώρου των υδροπλάνων, Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια, ένωσαν τις δυνάμεις τους

Newsroom Κ, Αθήνα

Ενα βήμα πριν από τις προσθαλασσώσεις φαίνεται πως βρίσκεται η χώρα, με το νότιο Αιγαίο να «στρώνει τα κόκκινα χαλιά» για την υποδοχή των υδροπλάνων. Οι δύο μεγάλες εταιρείες του χώρου των υδροπλάνων, Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια, ένωσαν τις δυνάμεις τους και άνοιξαν την αυλαία στο νότιο Αιγαίο με την υπογραφή σύμβασης για την έναρξη των διαδικασιών δημιουργίας 20 υδατοδρομίων στην περιοχή.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο μεταξύ των υπευθύνων των εταιρειών, του περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου και του δημάρχου Ρόδου κ. Καμπουράκη, συζητήθηκαν όλα τα θέματα άμεσης ανάπτυξης των υδατοδρομίων. Μεταξύ αυτών, τα ζητήματα εκπαίδευσης του προσωπικού για τις νέες θέσεις που θα δημιουργηθούν με πρωτοβουλία της περιφέρειας, η διασύνδεση και των 33 υδατοδρομίων του Νοτίου Αιγαίου, οι αεροδιακομιδές με υδροπλάνα - ασθενοφόρα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, η αναγκαιότητα ίδρυσης του μητροπολιτικού υδατοδρομίου στην Αττική, η ανάγκη διασύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και με τα παράλια της Τουρκίας, καθώς και τα νέα τουριστικά προϊόντα που θα δημιουργηθούν.

Στη χρηστικότητα των υδροπλάνων, στις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν καθώς και στη διασύνδεση των απομονωμένων νησιών της Ελλάδας μέσω του δικτύου υδροπλάνων αναφέρθηκε ο Τάσος Γκόβας, πρόεδρος των Ελληνικών Υδατοδρομίων. Για μετατροπή του Αιγαίου σε Μαλδίβες της Ευρώπης έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, ενώ ο κ. Χατζημάρκος διαβεβαίωσε ότι τα υδροπλάνα θα πετάξουν στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σήμερα, πλήρως αδειοδοτημένα είναι μόλις τρία υδατοδρόμια, ενώ στόχος των συναρμόδιων υπουργείων Ναυτιλίας, Μεταφορών και Ανάπτυξης είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η ανάπτυξη του κλάδου. Οσο μεγαλύτερο είναι το δίκτυο υδατοδρομίων τόσο αυξάνεται η βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Με τη χθεσινή υπογραφή μεταξύ των εμπλεκομένων στη Ρόδο αυξάνεται ο αριθμός των υδατοδρομίων κατά 20, με στόχο να υπερβούν τα 100 σε όλη την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Χρειάζεστε βοήθεια 2% για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγοράστε αυτοκίνητο και πληρώστε ιατρικούς λογαριασμούς ...»
selsumat@gmail.com  |  11:53

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«προσφέρουμε βοήθεια δανείου 2% για να κάνουμε επιχειρηματικές συναλλαγές, να αγοράζουμε αυτοκίνητα και ...»
matto  |  11:52

ΠΣΕΜ: Δημοψήφισμα για ολοήμερη αποχή με αφορμή τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

« 7 ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ...»
ΜΑΡΙΚΑ  |  11:40

Best Value για επαγγελματίες

«Βάλθηκαν να μας ……… τρελάνουν ;;; «Το μυστήριο του Αγιασμού (????) τέλεσε ο ………» Ο Αγιασμός που τελείται ...»
YIANNOULIS  |  11:07

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X