ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ελλάδα: Αρρυθμίες λόγω «Ελπίδας» στα νοσοκομεία

Δύσκολη η πρόσβαση σε Σισμανόγλειο, Παίδων Πεντέλης και «Σωτηρία»

Πέννυ Μπουλούτζα

Δυσκολίες στην πρόσβαση του προσωπικού και των ασθενών στα νοσοκομεία, κυρίως του βόρειου άξονα της Αττικής, επέφερε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Αττική. Τη Δευτέρα οι δρόμοι που οδηγούσαν στο Σισμανόγλειο, νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά COVID-19, ήταν απροσπέλαστοι και, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, το αποτέλεσμα ήταν χθες το πρωί το προσωπικό να εργάζεται για τέταρτη συνεχόμενη βάρδια. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, το πρόβλημα στην πρόσβαση στο Σισμανόγλειο χθες το πρωί είχε αποκατασταθεί. Αντιθέτως, στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το οποίο χθες το πρωί εφημέρευε, τα προβλήματα από το συσσωρευμένο χιόνι παρέμεναν τουλάχιστον έως και το μεσημέρι. Στο «Σωτηρία», τη Δευτέρα το βράδυ η πρόσβαση στα μαγειρεία ήταν αδύνατη λόγω πτώσης δένδρων και οι ασθενείς δεν έλαβαν πλήρες βραδινό. Επίσης, οι δρόμοι μεταξύ των κτιρίων του νοσοκομείου ήταν κλειστοί και υπήρχαν δυσκολίες διακομιδής των ασθενών σε άλλα τμήματα για εξετάσεις ή θεραπεία. Παράλληλα, η κεντρική θέρμανση δεν λειτουργούσε σε κάποιες κλινικές του νοσοκομείου.

Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, χθες το πρωί το πρωινό δόθηκε κανονικά στους νοσηλευομένους και αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και θέρμανσης στο νοσοκομείο.

«Χθες (σ.σ. Δευτέρα) η λειτουργία των νοσοκομείων ήταν κανονική. Στο λεκανοπέδιο εφημέρευαν το “Θριάσιο”, το Ασκληπιείο, ο Ερυθρός και το Ιπποκράτειο και λειτούργησαν κανονικά, ενώ έγιναν προσπάθειες ώστε να μπορέσει το προσωπικό να αποχωρήσει και να έρθει το προσωπικό που το αντικαθιστά. Προτεραιότητά μας είναι ο ασθενής. Έχουμε συνεχή επικοινωνία με όλες τις διοικήσεις, και με τις υγειονομικές περιφέρειες, και το πρωί υπήρξε αντικατάσταση στις βάρδιες των εργαζομένων, ενδεχομένως με κάποιες καθυστερήσεις. Κατά βάση η πρόσβαση ήταν ομαλή στα νοσοκομεία. Έχουμε δώσει πολύ μεγάλη βάση στα νοσοκομεία που εφημερεύουν σήμερα», σημείωσε χθες (ΣΚΑΪ 100,3) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Είναι ενδεικτικό ότι για τη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου ΚΑΤ, που ξεκίνησε στις 2.30 μ.μ., υπήρξε πρόβλεψη του υπουργείου Υγείας, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας Αττικής, ώστε μικρά λεωφορεία (βαν) να μεταφέρουν το προσωπικό που δεν μπορούσε να προσεγγίσει τη μονάδα.

Αρρυθμίες υπήρξαν και στην τροφοδοσία των νοσοκομείων με οξυγόνο, αφού τα οχήματα που θα το παρέδιδαν εγκλωβίστηκαν στους δρόμους του λεκανοπεδίου. Όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, «σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, τα οχήματα που θα παρέδιδαν οξυγόνο και ήταν εγκλωβισμένα –παρόλο που τα νοσοκομεία δεν είχαν ελλείψεις– φροντίσαμε να φθάσουν ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση