ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

FT: Η αγανάκτηση του κόσμου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι βαραίνει τις εκλογές

Το δημοσίευμα αναφέρει ο κ.Τσίπρας στο θέμα της φονικής πυρκαγιάς υπήρξε πολύ λιγότερο άνετος

Newsroom Κ, Αθήνα

Η αγανάκτηση των Ελλήνων για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι «βαραίνει» τις εθνικές εκλογές, είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στους Financial Times μία ημέρα πριν από την προσφυγή στις κάλπες.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αν και ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε με σθένος κάποιες αποφάσεις που πήρε, στο θέμα της φονικής πυρκαγιάς υπήρξε πολύ λιγότερο άνετος.

«Σε μία επιθετική καμπάνια για τις βουλευτικές εκλογές, ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπερασπίστηκε σθεναρά κάποιες διχαστικές αποφάσεις που πήρε στα πάνω από τέσσερα χρόνια στην εξουσία, από τη Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι τη μεταρρύθμιση των συντάξεων που συμφωνήθηκε με τους δανειστές. Αλλά ο κ. Τσίπρας ήταν πολύ λιγότερο άνετος σε ένα θέμα που ενισχύει τη δυσαρέσκεια του κόσμου και την πιθανή συντριπτική ήττα της Κυριακής. Την αντίδραση της κυβέρνησής του στην καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018 στο Μάτι», σημειώνει η συντάκτρια του άρθρου.

Το δημοσίευμα θυμίζει τις δύο έρευνες από εισαγγελείς και ξένους εμπειρογνώμονες, που έδειξαν μοιραία έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, όπως και το τι απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του για τη φωτιά στο Μάτι.

«Προκάλεσε θύελλα tweets που απαιτούσαν να απολογηθεί δημόσια για την χαοτική αντίδραση της κυβέρνησης, αφότου προσπάθησε να αποκρούσει ερωτήσεις και είπε ότι αξιωματούχοι αρχικά απέτυχαν να τον πληροφορήσουν για τον αριθμό των νεκρών», αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι Financial Times υπενθυμίζουν επίσης ότι κάποια στιγμή η αστυνομία λανθασμένα εξέτρεψε την κυκλοφορία προς τη φωτιά, εξαιτίας της κατάρρευσης των επικοινωνιών με τους πυροσβέστες.

«Δεν υπήρχε σχέδιο εκκένωσης. Οι εισαγγελείς κατέληξαν ότι πολλοί θάνατοι μπορούσαν να αποφευχθούν αν είχαν ενεργοποιηθεί τα μέτρα πολιτικής προστασίας για να ειδοποιηθούν οι πολίτες για την απειλή της φωτιάς», συνεχίζει τη δημοσίευμα.

Οι αναμνήσεις της πυρκαγιάς έχουν μεγάλη βαρύτητα και για εκείνους σε παρόμοιες κοινότητες γύρω από την Αθήνα, όπου εξοχικά είναι χτισμένα σε πλαγιές με πεύκα πάνω από τη θάλασσα, σημειώνουν οι Financial Times.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση