ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιούνκερ: Αμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Δήλωσε από τη Βουλή των Ελλήνων για τους στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία

Newsroom Κ, Αθήνα

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Θερμά λόγια για την Ελλάδα και τους Ελληνες, αναφορικά με όσα πέρασαν και περνούν εξαιτίας των μνημονίων, εν μέσω κρίσης, αλλά και σαφείς και ευθείες προειδοποιήσεις αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονούνται για εγκατάλειψη των προσπαθειών και απώλεια των όποιων θετικών αποτελεσμάτων είχαν οι έως τώρα θυσίες, εμπεριείχε η ομιλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σήμερα από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Τώρα πρέπει να χτίσετε το μέλλον των παιδιών σας, για να μην αναγκαστούν εκείνα να το πράξουν, κάτω από δυσκολότερες συνθήκες, είπε ο ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος, για να προσθέσει με έμφαση: «Να συνεχίσετε τις προσπάθειες. Μην αφήσετε να πάνε χαμένα τα αποτελέσματα» των ως τώρα προσπαθειών και θυσιών. «Το τέλος του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο, συνοδεύεται εκ νέου από δικαιώματα και υποχρεώσεις ενός κυρίαρχου κράτους στην Ευρωζώνη» είπε, για να υπογραμμίσει με έμφαση το τι πρέπει να γίνει και να συνεχίσει να γίνεται: «Να υλοποιηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν, για να υπάρξει διαρκής ανάκαμψη, και να θεραπευθούν όλες οι παθογένειες. Το κράτος να μην είναι μόνο εργοδότης και πάροχος υπηρεσιών. Εχει ανάγκη η χώρα από υγιείς τράπεζες. Μια και έξω πρέπει να εκριζωθεί η διαφθορά».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γιούνκερ συμπλήρωσε: «Σε αντάλαγμα των προαναφερομένων, θα πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις επί των μέτρων για χρέος, από τους ευρωπαίους εταίρους. Η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα είναι δύο όψεις ίδιου νομίσματος. Το παρελθόν πρέπει να μας διδάσκει. Υπομονή, αποφασιστικότητα, θέληση χρειάζονται».

Στα αξιοσημείωτα είναι πως κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς την εθνική αντιπροσωπεία ο κ. Γιουνκέρ αναφερόμενος και στα ανοιχτά θέματα επί ζητημάτων εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής:

Πρώτον, απηύθυνε ευθεία πρόσκληση να βρεθεί το ταχύτερο λύση στο όνομα της ΠΓΔΜ. «Είναι επείγον να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα, στην περίπλοκη αυτή περιφέρεια», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι ανάλογη θέση εξέφρασε και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Σκόπια.

Δεύτερον, εμφανίστηκε αυστηρός έναντι της Τουρκίας. Τάχθηκε υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της γείτονος. «Η Τουρκία συνεχίζει να πράττει πράγματα παράνομα στο χώρο της ανατολικής Μεσογείου και στο Αιγαίο. Υποχρέωση της Τουρκίας αποτελεί το να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να ομαλοποιήσει σχέσεις της με όλα κράτη μέλη ΕΕ». Πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να λέγεται ότι αποτελούν «απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας».

Τρίτον, για το μεταναστευτικό τόνισε την ανάγκη όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι να σταθούν αλληλέγγυοι στη χώρα μας: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη να διαχειριστεί το θέμα των προσφύγων. Ολοι οφείλουν να συνδράμουν την Ελλάδα», είπε. Με αφορμή αυτή την επισήμανση, ο κ. Γιούνκερ μίλησε με εξαιρετικά λόγια για τον Ελληνα Επίτροπο επί των θεμάτων αυτών Δημ. Αβραμόπουλο, ενώ και νωρίτερα, αναφερόμενος στη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, έκανε μνεία στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ως προς την ένταξη της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ.

Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρχει στην Ευρώπη περισσότερη δημοκρατία και κοινωνική σύγκλιση, τερματισμός της λιτότητας, και ενίσχυση του Ευρωκοινοβουλίου. «Χρειάζονται πρωτοβουλίες για ειρήνη, καταπολέμηση νέων ξενοφοβικών τάσεων», συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας του κ. Γιούνκερ από την αίθουσα της Ολομέλειας απούσα ήταν σύσσωμη η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X