ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Greek Μafia: Tρεις συλλήψεις για τη δολοφονία Μοσχούρη στο Χαλάνδρι

Πρόκειται για τρεις Ελληνες, ενώ κατηγορείται ένας ακόμη, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για υπόθεση απαγωγής. Εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για σχεδιασμό νέου χτυπήματος από τους εμπλεκόμενους

Γιάννης Σουλιώτης

Σε τρεις συλλήψεις έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του Γιώργου Μοσχούρη, ηγετικού στελέχους της Greek Mafia, τον Απρίλιο του 2025 στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από επιχείρηση του «ελληνικού FBI» συνελήφθησαν τρεις Ελληνες (οι δύο αλβανικής καταγωγής), ενώ κατηγορείται ένας ακόμη ημεδαπός, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για υπόθεση απαγωγής. Επίσης, αναζητούνται ακόμη δύο άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Σχεδίαζαν νέο χτύπημα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εξιχνίαση ήρθε έπειτα από αξιοποίηση βίντεο. Πίσω από τη δολοφονία φέρεται να βρίσκεται ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ενωση, η ομάδα του οποίου κατηγορείται και για άλλες ανθρωποκτονίες στελεχών της Greek Mafia.

Επίσης, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι εμπλεκόμενοι ενδέχεται να σχεδίαζαν και νέα δολοφονία, καθώς φέρονται να είχαν παγιδεύσει με κάμερες τους χώρους δικηγόρου έγκλειστου βαρυποινίτη, παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις της.

Ποιος ήταν ο Μοσχούρης

Ο Γιώργος Μοσχούρης, γνωστός με το προσωνύμιο «Θαμνάκιας», ήταν ηγετικό στέλεχος της Greek Mafia.

Το 2020 είχε επιβιώσει από απόπειρα δολοφονίας σε χώρο στάθμευσης αρτοποιείου στη λεωφόρο Ευελπίδων 32 στη Βούλα, όπου είχε δεχθεί 15 σφαίρες και είχε τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

Το 2015 το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε μία ογκωδέστατη δικογραφία για τρεις σπείρες που κατηγορήθηκαν ότι «πουλούσαν προστασία» σε 150 καταστήματα της Αττικής. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε τότε υπήρχαν και δύο αστυνομικοί ως μέλη της ομάδας του.

Είχε καταδικαστεί και είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης.

Το χρονικό της εκτέλεσης

H δολοφονία διαπράχθηκε στις 24 Απριλίου του 2025. Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα έξω από κλινική στο Χαλάνδρι.

Οταν το θύμα βγήκε από το κτίριο και κατευθύνθηκε προς το όχημά του, δέχθηκε καταιγισμό πυρών από καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει νεκρός στο πεζοδρόμιο. Οι πυροβολισμοί ήταν πισώπλατοι.

Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε καμένο ένα όχημα στο Πάτημα Χαλανδρίου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους εκτελεστές για τη διαφυγή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Γιάννης Σουλιώτης

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ