ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Κομισιόν ενέκρινε 13 πρόσθετα αιτήματα της Ελλάδας

Μέσω του προγράμματος στήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κομισιόν εξέδωσε απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν 13 πρόσθετα αιτήματα από την Ελλάδα για τεχνική υποστήριξη μέσω του προγράμματος στήριξης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (SRSP). Σύμφωνα με την Κομισιόν, τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από την εθελοντική μεταφορά ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από τη συνιστώσα τεχνικής βοήθειας στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων στο SRSP.

Τα νέα μέτρα θα προστεθούν στα περισσότερα από 170 σχέδια στήριξης που συντονίζει η Κομισιόν στην Ελλάδα. Τα επιλεγμένα έργα είναι, σύμφωνα με τις στρατηγικές προτεραιότητες της ΕΕ, στους τομείς της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της εκπαίδευσης, της υγείας, της εργασίας, του περιβάλλοντος, της ενέργειας και άλλων. Τα έργα θα έχουν ως στόχο να βοηθήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, να συμβάλουν στην τόνωση της ανάπτυξης, να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων με απτούς τρόπους και να υποστηρίξουν την ανάκαμψη της Ελλάδας από την πανδημία κορωνοϊού, αναφέρει η Κομισιόν.

Το πρόγραμμα στήριξης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προσφέρει εμπειρογνωμοσύνη σε όλες τις χώρες της ΕΕ για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη. Η υποστήριξη βασίζεται στο αίτημα και είναι προσαρμοσμένη στο δικαιούχο κράτος μέλος. Από το 2017, το πρόγραμμα έχει υποστηρίξει σχεδόν 1.000 έργα μεταρρύθμισης σε 27 κράτη μέλη

Σημειώνεται τέλος ότι η Κομισιόν σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικής και Βιομηχανικής Έρευνας (IOBE), διοργανώνει ένα διήμερο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο ηλεκτρονικό συνέδριο για την Ελλάδα. Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στο θέμα "Τόνωση της ανάκαμψης μέσω επενδύσεων, ψηφιακού μετασχηματισμού και πράσινης οικονομίας". Ο Επίτροπος Gentiloni θα συμμετάσχει σε συζήτηση μαζί με τον Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, σχετικά με τα μέτρα της ΕΕ που εφαρμόζονται για την προώθηση μιας γρήγορης και ανθεκτικής οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ.

Μάχη με τις λάσπες στην Εύβοια

Τα υπουργεία Υποδομών, Οικονομικών και Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσαν σειρά μέτρων τόσο για τη στήριξη των πληγέντων και ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΛΛΑΔΑ