ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:52
 

Kονδύλι 2.3 εκατ. ευρώ για επισκευή πυροσβεστικών αεροσκαφών «Canadair»

Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου η Ελλάδα συμμετέχει στον μηχανισμό με δύο αεροσκάφη

Newsroom Κ, Αθήνα

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου σταθμεύουν τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη «Canadair» με τα οποία η Ελλάδα συμμετέχει στον ευρωπαϊκό πρόγραμμα rescEU για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και των φυσικών καταστροφών γενικά επισκέφθηκαν ο απερχόμενος επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου η Ελλάδα συμμετέχει στον μηχανισμό με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair , ενώ αντίστοιχα στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια τον Αύγουστο συνέδραμαν αεροσκάφη από την Ισπανία και την Ιταλία.

«Η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνιστής στο ζήτημα της συνεργασίας για την Πολιτική Προστασία στην Ευρώπη, θα πρωταγωνιστήσει για την περαιτέρω διεύρυνση του rescEU, θα πρωταγωνιστήσει στην εξοικονόμηση πόρων προκειμένου όλη αυτή η επιχείρηση να πάρει σάρκα και οστά» δήλωσε στον χαιρετισμό του ο κ. Χρυσοχοϊδης. Το όραμά του για τη δημιουργία ενός κοινού, ιδιόκτητου στόλου πυροσβεστικών αεροσκαφών που θα συνδράμουν όσα κράτη - μέλη συμμετέχουν στο μηχανισμό ανέπτυξε ο απερχόμενος Κύπριος επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Το rescEU σημαίνει εξ’ ορισμού ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και προστασία. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χτιστεί πάνω στην αλληλεγγύη. Και με το rescEU, όχι μόνο κάνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πράξη αλλά κάνουμε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» τόνισε. Αποκάλυψε μάλιστα ότι η Ε.Ε. πρόκειται να διαθέσει 2.3 εκατ. ευρώ για την επισκευή των δύο από τα συνολικά επτά Canadair CL-415 που βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X