ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κροατικό ΜΜΕ: Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ φυγάδευσε χούλιγκαν από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Kathimerini.gr

Τη διοίκηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ εμπλέκει το κροατικό περιοδικό Nacional, προχωρώντας στην αποκάλυψη ότι η ομάδα φυγάδευσε έναν από τους χούλιγκαν που συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέσο από τις 14 Αυγούστου είχε αποκαλύψει τους διοργανωτές της επιδρομής των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα, με αιχμές μάλιστα για τη στάση της κροατικής αστυνομίας.

Το ρεπορτάζ του κροατικού περιοδικού αναφέρει ότι «η αποστολή της Ντιναμό αναχώρησε από το Ζάγκρεμπ για την Αθήνα έχοντας 64 μέλη αλλά στην Κροατία επέστρεψαν 65. Ο επιπλέον επιβάτης ήταν μέλος των Bad Blue Boys, που συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια. Μετά τις μαζικές συλλήψεις, δραπέτευσε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή της Ντιναμό, του δόθηκε ρουχισμός της ομάδας και επιβιβάστηκε στην πτήση, επιστρέφοντας στο Ζάγκρεμπ».

Αυτός ο επιπλέον επιβάτης ήταν ο Ντίνο Κόρντιτς (Dino Kordic), γιος του Ζέλικο Κόρντιτς (Zeljko Kordic), υπαλλήλου του συλλόγου και μέλους της αποστολής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο Ζέλικο Κόρντιτς φέρεται να τηλεφώνησε στην πρόεδρο της ομάδας, Βλάτκα Πέρας, στην Αθήνα και εκείνη έστειλε δύο άτομα να τον βοηθήσουν να αποχωρήσει από το σημείο όπου βρισκόταν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ζέλικο Κόρντιτς τα επιβεβαίωσε αυτά στην αστυνομία κατά την κατάθεσή του.

Οταν η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τους χούλιγκαν, ο Ντίνο Κόρντιτς κρύφτηκε πίσω από έναν θάμνο και τηλεφώνησε στον πατέρα του. «Το νεαρό αγόρι φώναξε τον πατέρα του και εκείνος τηλεφώνησε αμέσως στην Βλάτκα Πέρας και ζήτησε βοήθεια. Εκείνη έστειλε τον διευθυντή του γηπέδου, Μιλιένκο Σάκομαν, και τον υπεύθυνο ταξιδιών της ομάδας, Μπρούνο Μάρκοβιτς, προκειμένου παραλάβουν τον νεαρό με ταξί. Τον βρήκαν εντελώς τρομοκρατημένο, τον πήγαν στο ξενοδοχείο και τον έκρυψαν από την αστυνομία. Το πρωί, τον έντυσαν με τα ρούχα της ομάδας της και πέταξαν μαζί πίσω στο Ζάγκρεμπ», δήλωσε πηγή στο περιοδικό Nacional.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση