ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μητσοτάκης: Προοπτική αξιοποίησης Αν. Μεσογείου ως πηγής ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα αυτό με αφορμή την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου

ΚΥΠΕ

Την προοπτική αξιοποίησης της Ανατολικής Μεσογείου ως πηγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και για προμήθεια φυσικού αερίου, ανέδειξε κατά την παρέμβασή του στην συζήτηση για την ενέργεια κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να υπογράμμισε τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Αίγυπτος, με την οποία η Ελλάδα (σ.σ. όπως και η Κύπρος) έχει υπογράψει συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης, ως γέφυρα της Αφρικής με την Ευρώπη.

Όπως σημείωσε, η χώρα μπορεί να εξάγει ηλεκτρική πράσινη ενέργεια σε χαμηλές τιμές και να τη μεταφέρει μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, καθώς και υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Η ίδια πηγή επισημαίνει πως ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα αυτό με αφορμή την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τρίτη, ενώ νωρίτερα ενημέρωσε αναλυτικά τη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τις συμφωνίες που υπογράφηκαν.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η Ελλάδα υπογραμμίζει ακόμα τη σημασία της δυνατότητας αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς και στην ανάγκη να μελετηθεί η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας και ποιες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν ώστε οι ευρωπαϊκές χώρες να μην είναι εκτεθειμένες στις απότομες αλλαγές τιμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση