ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παναγιωτόπουλος: Το 2028 τα πρώτα F-35 στην Ελλάδα

Τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία «με μηνύματα ή απευθείας επικοινωνία» πρέπει να παραμένουν ανοικτά

ΑΜΠΕ

Η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα πρώτα F-35 έως το 2028, «αν όλα προχωρήσουν όπως προβλέπεται» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Αναφερόμενος στην αλλαγή των ισορροπιών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στον αέρα, δήλωσε: «με τα Rafale που αποκτούμε εμείς και δεν θα αποκτήσει η Τουρκία, με το πρόγραμμα των Viper που έχουμε προχωρήσει εμείς και η Τουρκία ακόμα περιμένει το πράσινο φως για να αρχίσει τη διαπραγμάτευση, με τα F-35 που θα αποκτήσουμε, το πράσινο φως έχει δοθεί μένουν τα διαδικαστικά σημεία ενώ οι γείτονες έχουν αποκλειστεί από αυτό το πρόγραμμα, όπως καταλαβαίνετε, είμαστε σε πολύ καλό σημείο, στον αέρα».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία «με μηνύματα ή απευθείας επικοινωνία» πρέπει να παραμένουν «ανοικτά».

Αναφερόμενος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, επισήμανε ότι «ο υπουργός Άμυνας ο κύριος Στεφανής επεδίωξε από την αρχή να χρησιμοποιήσει αυτό το κανάλι επικοινωνίας με το νέο υπουργό Άμυνας της Τουρκίας». «Τα κανάλια επικοινωνίας αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμα σε καιρούς έντασης προκειμένου να γίνουν οι προσπάθειες εκτόνωσής της», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα για τον Εβρο, αναφέρθηκε στην επικοινωνία μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Κασκαρέλη – Φιντάν, ενώ για τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπο Λαλούση είπε ότι έχει τεράστια εμπειρία γιατί έχει χρηματίσει στον Εβρο και έχει διατελέσει και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

«Υπάρχουν άνθρωποι και σε επίπεδο υπηρεσιακής κυβέρνησης που ξέρουν καλά τη δουλειά τους. Αλλά κυρίως υπάρχουν και από πίσω δομές όπως η ελληνική αστυνομία και οι Ενοπλες Δυνάμεις φυσικά, που επίσης ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να προασπίζουν την εθνική κυριαρχία και τα εθνικά συμφέροντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ελλάδα  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση