ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πράσινο φως από το Κογκρέσο για τα ελληνικά F-35

Πλέον, αναμένεται η επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου από την αμερικανική κυβέρνηση

Kathimerini.gr

Ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Τζιμ Ρις, έβαλε την υπογραφή του στην πώληση των F-35 στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί οι υπογραφές του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Μάικλ ΜακΚολ, και του αντιπροέδρου, Γκρέγκορι Μικς.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή της η Λένα Αργύρη, μπήκε πλέον και η τέταρτη υπογραφή που απαιτείται για την έγκριση της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα, καθώς υπέγραψε και ο Τζιμ Ρις.

Πλέον, αναμένεται η επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου από την αμερικανική κυβέρνηση.

Όπως είχε γράψει η «Κ» νωρίτερα, το θέμα της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα προχωράει με ορίζοντα την παράδοση των πρώτων αεροσκαφών το διάστημα μεταξύ 2028 και 2033, παρά το γεγονός πως ακόμη αναμένεται η απάντηση (Letter of Acceptance-LOA) από την αμερικανική πλευρά.

Η πρώτη δόση για την προμήθεια των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 350 εκατ. ευρώ, έπειτα από την οριστικοποίηση της αφαίρεσης των αποκαλούμενων SSI από την τελική τιμή των αμερικανικής τεχνολογίας αεροσκαφών.

Οι εκτιμήσεις για το κόστος μπορεί να είναι σχετικά ακριβείς με βάση σταθερά χαρακτηριστικά, όπως ο αριθμός των συνολικά 20 F-35A που θα παραλάβει η Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.) ανάμεσα σε 2028 και 2033.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση