ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, λέει η Αθήνα

Ο Μητσοτάκης και ο Ερντογάν αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας

ΚΥΠΕ

Σε καλό κλίμα διεξήχθη σήμερα, Δευτέρα, η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα, σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές.

Η κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών διήρκησε μιάμιση ώρα και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα διμερούς και διεθνούς ατζέντας, όπως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα και στην Ουκρανία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, κατά τους τελευταίους μήνες, ενώ «είναι σημαντικό ότι παρά τις διαφορές εστίασαν στα θετικά», όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Ακόμη, συμφώνησαν η επόμενη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας να πραγματοποιηθεί προς το τέλος του χρόνου στην Τουρκία.

Συμφώνησαν επίσης η συζήτηση κατά τις επόμενες συναντήσεις να διεξαχθεί στη βάση των τριών αξόνων που είχαν συμφωνηθεί κατά τη συνάντησή τους στο Βίλνιους, δηλαδή στον πολιτικό διάλογο, τη θετική ατζέντα και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση