Kathimerini.gr
Νέο αίτημα αναβολής κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη δίκη για τη διαχείριση του βιντεοληπτικου υλικού στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών που διεξάγεται στη Λάρισα.
Σύμφωνα με το onlarissa,gr, το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να μελετήσει τα σχετικά έγγραφα.
Πρόκειται για την υπόθεση με τη μη προσκόμιση των βίντεο από τον Εμπορευματικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης απ’ όπου ξεκίνησε το δρομολόγιό της η εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 και για τις επανεγγραφές στον ψηφιακό σκληρό δίσκο τους πρώτους μήνες μετά τη σύγκρουση.
Υπενθυμίζεται πως στις 15 Οκτωβρίου το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας είχε διακόψει την εκδίκαση της υπόθεσης για σήμερα.
«Προσπαθούν να μεθοδεύσουν αναβολή της δίκης για την εξαφάνιση των βίντεο που αποτυπώνουν τη φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Μιλάμε για εγκληματική οργάνωση η οποία δρα με κάθε τρόπο για να μη φωτιστεί η αλήθεια. Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος οικογενειών θυμάτων.
«Με νομικά τερτίπια οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων σήμερα προσπαθούν να αναβάλουν τη δίκη. Αν αυτή η δίκη δεν ξεκινήσει, δεν θα τελειώσει ποτέ, διότι θα ακολουθήσουν και οι άλλες και αυτό θα γίνει πάγια τακτική τους», σημειώσε η δικηγόρος οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου.



























