
Kathimerini.gr
Συμπληρωματικό υπόμνημα, το οποίο υπογράφουν δεκάδες συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, κατατέθηκε στο Εφετείο Λάρισας, όπως μεταδίδει το τοπικό larissanet.gr
Στο υπόμνημα περιλαμβάνεται και αίτημα εκταφής της σορού του Ντένις Ρούτσι, γιου του Πάνου Ρούτσι, που κάνει απεργία πείνας για δέκατη ημέρα ζητώντας την εκταφή για τη διενέργεια εξετάσεων ιστολογικών και όχι μόνο.
Αλλα αιτήματα αφορούν την αναβάθμιση των κατηγοριών για δύο στελέχη της Hellenic Train, για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και το αδίκημα της έκθεσης, με συγγενείς να επιμένουν πως πρόκειται για «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο» και όχι για «ανθρωποκτονία από αμέλεια».
Τριάντα πέντε από τους 36 κατηγορουμένους διώκονται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και 33 για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος.