ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το «πόθεν έσχες» Κασσελάκη στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα

Ανεβαίνουν οι πολιτικοί τόνοι στην Ελλάδα

ΚΥΠΕ

Ανεβαίνουν οι πολιτικοί τόνοι στην Ελλάδα, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, με το ζήτημα της δημοσιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Στέφανου Κασσελάκη να βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παρουσίασε στοιχεία που αφορούν την περιουσιακή του κατάσταση, ενώ αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα ιδιοκτησίας αλλοδαπής εταιρείας παραδέχθηκε ότι μεταβίβασε την εν λόγω εταιρεία «στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπει να κατέχω αλλοδαπή εταιρεία ο ελληνικός νόμος», όπως είπε.

«Είμαι επιχειρηματίας. Με δραστηριότητα στην Αμερική όπου ζούσα για 21 ολόκληρα χρόνια. Που σημαίνει: Αγωνίστηκα, πέτυχα, έβγαλα κάποια χρήματα. Δεν πήρα ποτέ ούτε ένα ευρώ δημόσιο χρήμα και δεν ήρθα εδώ για να βγάλω ούτε ένα ευρώ στην πλάτη του ελληνικού λαού», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης στην ομιλία του, τονίζοντας ότι και «το τελευταίο του δολάριο είναι φορολογημένο σε μία χώρα [στην Αμερική] που αν φοροδιαφύγεις πας φυλακή».

Παράλληλα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για αδιαφάνεια ως προς τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε 39 ακίνητα, ενώ διατύπωσε ερωτήματα για το πώς το κυβερνών κόμμα, ενώ «χρωστάει μισό δισ. ευρώ, βρίσκει και πληρώνει τον Γκρίνμπεργκ και μια πανάκριβη διαδικτυακή καμπάνια».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση απάντησε σήμερα δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ότι η παρουσίαση της περιουσιακής κατάστασης του κ. Κασσελάκη δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα, αμφισβητώντας ότι πρόκειται ουσιαστικά για «πόθεν έσχες».

Κάνοντας λόγο για ένα «μονοσέλιδο excel», ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «δεν είναι αυτή δήλωση περιουσιακής κατάστασης», καθώς, όπως υποστήριξε, απαιτούνται «συγκεκριμένα στοιχεία, δικαιολογητικά, τεκμηρίωση η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη, ορίζεται από το νόμο και την ακολουθούν όσοι είναι υπόχρεοι».

«Για παράδειγμα, όταν αναφέρεσαι σε δάνεια, πρέπει να εξηγείς τι είναι αυτά τα δάνεια, να έχεις σχετικά στοιχεία για τα δάνεια αυτά – είναι στεγαστικά, είναι επιχειρηματικά; – όταν αναφέρεσαι σε έσοδα, πρέπει να ξέρεις τι έσοδα είναι αυτά, είναι από τόκους, από τι είναι;», συμπλήρωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Παράλληλα, κατηγόρησε ευθέως τον κ. Κασσελάκη ότι παραβίασε τον νόμο, καθώς θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει από οποιαδήποτε αλλοδαπή εταιρεία ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ αντίθετα ο ίδιος, κατά δήλωσή του, μέχρι τουλάχιστον τις 31 Δεκεμβρίου 2023 παρέμενε ιδιοκτήτης σε αλλοδαπή εταιρεία.

«Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο προφανώς θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, αλλά το σημειώνουμε γιατί αυτό δε συμβαίνει καθημερινά», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Η Μεταπολίτευση έκλεισε μεν έναν κύκλο της, αλλά στριφογυρίζει ακόμη ως «μπροστά» ψευδεπίγραφο μέλλον
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ