ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:36
 

Τράνζιτ δεκαπέντε τρομοκράτες στον Κορυδαλλό

Γιωτόπουλος και Σάββας Ξηρός είναι τα μόνα μέλη της τρομοκρατικής 17Ν που δεν έχουν λάβει άδεια

Newsroom Κ, Αθήνα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Τουλάχιστον δεκαπέντε κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, βγαίνουν ως αδειούχοι από τον Κορυδαλλό και τις υπόλοιπες φυλακές της χώρας όπου εκτίουν βαριές ποινές πολυετούς κάθειρξης, κάνοντας χρήση του νόμου για τις τακτικές και εκπαιδευτικές άδειες. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, καταγράφεται αύξηση του αριθμού των εγκλείστων που εγγράφονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να περνούν την πύλη εξόδου των φυλακών, φορώντας συσκευή γεωεντοπισμού, το γνωστό «βραχιολάκι». Η παραπάνω τάση προκαλεί προβληματισμό στους αξιωματικούς των «ειδικών» υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., καθώς –όπως υποστηρίζουν– ενισχύει το ενδεχόμενο απόδρασης κρατουμένου.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, το τελευταίο διάστημα πέντε καταδικασθέντες για τρομοκρατία βγαίνουν από τη φυλακή με τακτική άδεια. Ανάμεσα σ’ αυτούς βρέθηκε και ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Από τους υπόλοιπους τέσσερις, δύο εκτίουν ποινές πολυετούς κάθειρξης για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», ενώ οι άλλοι δύο έχουν κατηγορηθεί και πρωτόδικα καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Αντίστοιχα, δέκα κρατούμενοι για τρομοκρατία περνούν την πύλη εξόδου της φυλακής με εκπαιδευτική άδεια, φορώντας στο πόδι τους το λεγόμενο «βραχιολάκι». Αρκετοί απ’ αυτούς έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλοι για ανάμειξη σε υποθέσεις (π.χ. ένοπλες ληστείες) που συνδέθηκαν με τη δράση της ίδιας οργάνωσης. Σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν χρήση του νόμου για τους «αιώνιους φοιτητές», καθώς επανεγγράφηκαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, στα οποία φοιτούσαν πριν από τη σύλληψή τους ή πριν ακόμα το «πέρασμά» τους στην παρανομία. Μόνο πέντε άτομα από τον σκληρό πυρήνα της «Συνωμοσίας» δεν μετέχουν στη διαδικασία των τακτικών ή εκπαιδευτικών αδειών. Εις βάρος των τεσσάρων απ’ αυτούς ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για συμμετοχή στην απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό που διοργάνωσε πριν από τη σύλληψή της τον Γενάρη η Πόλα Ρούπα. Η έγκριση τυχόν αιτήματός τους θα απαιτούσε τη σύμφωνη γνώμη του εφέτη ανακριτή, ειδικού σε θέματα τρομοκρατίας. Ο πέμπτος της «ομάδας» είναι ο 27χρονος –σήμερα– πρωταγωνιστής αιματηρής συμπλοκής στην Πεύκη. Συνελήφθη τον Μάιο του 2011 και μέχρι σήμερα δεν έχει ζητήσει τακτική ή εκπαιδευτική άδεια.

Σημαντικός, στο μεταξύ, αριθμός κρατουμένων για τρομοκρατία εγγράφονται το τελευταίο διάστημα στο ΙΕΚ του Κορυδαλλού. Προς το παρόν, παρακολουθούν προγράμματα επιμόρφωσης (π.χ. μαγειρική, ζωγραφική) εντός της φυλακής. Ωστόσο, μελλοντικά είναι πιθανό –και αυτοί– να βγουν με εκπαιδευτική άδεια, προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο σπουδών τους, σε συνεργαζόμενα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Υπάρχουν πληροφορίες ότι κρατούμενοι για τρομοκρατία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα εκτός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (π.χ. νοσοκομεία) και άλλοι σε προγράμματα που θα τους επιτρέψουν όχι να διδάσκονται αλλά να διδάσκουν σε σχολεία της Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Εισήλθε σε οικία 34χρονης, της επιτέθηκε άσμενα και την έκλεψε

«Nα σταλεί στην χώρα προέλευσης. Αν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και ας μην πουν κάποιοι ...»
ΑΚΑ  |  09:18

Στις 14 Οκτωβρίου η εκδίκαση των εφέσεων για τις αποκοπές δημοσίων

«Eίναι γνωστό ότι τα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου δημιουργήθηκαν από τις απαιτήσεις της ΠΑΣΥΔΥ και ...»
ΑΚΑ  |  09:16

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X