ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπόθεση Novartis: Κατηγορούμενος για απάτη ο «Μάξιμος Σαράφης»

Ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis «Μάξιμος Σαράφης» και δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν χθες

Γιάννης Σουλιώτης

Ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis φέρεται να συμμετείχε σε εικονική εταιρεία συμβούλων.

Για συμμετοχή σε οικονομική απάτη κατηγορείται ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, «Μάξιμος Σαράφης». Συνελήφθη μαζί με ακόμη δύο άτομα χθες το πρωί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Από την έρευνα της αστυνομίας φέρεται να έχει προκύψει ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εικονική εταιρεία συμβούλων, η οποία υποτίθεται πως αναλάμβανε για λογαριασμό πελατών τη σύνταξη και υποβολή σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα φακέλων για εκταμίευση δανείων με ευνοϊκούς όρους.

Από καθέναν από τους πελάτες τους εισέπρατταν χρήματα ως «έξοδα φακέλου», δίχως όμως ποτέ να υποβάλλουν αιτήματα για έκδοση δανείου. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες από την αστυνομία, που ερεύνησε την υπόθεση. Με αυτόν τον τρόπο εξαπάτησαν τουλάχιστον 8 άτομα αποσπώντας τους συνολικά 600.000 ευρώ. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ρωτήθηκε σχετικά διευκρίνισε ότι τα θύματα είναι κυρίως επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης. Το ποσό που αξίωναν οι κατηγορούμενοι ως δήθεν έξοδα φακέλου διαφοροποιούνταν ανάλογα με το ύψος του δανείου και την οικονομική επιφάνεια των θυμάτων τους και κυμαινόταν από 5.000 έως 50.000 ευρώ. Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν χθες το πρωί σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε σπίτια και γραφεία στην Αθήνα από αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» υπήρξε ο ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis. Στο πλαίσιο διερεύνησης της πολύκροτης υπόθεσης είχε εξεταστεί από την ειδική επιτροπή της Βουλής με ηλεκτρονικά μέσα προστασίας της ανωνυμίας του. Η κατάθεσή του είχε δοθεί τον Φεβρουάριο του 2020, με τον ίδιο να καταθέτει με αλλοιωμένη φωνή από τον 8ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής να βρίσκονται στον 14ο όροφο του αστυνομικού μεγάρου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου, ο «Μάξιμος Σαράφης» είχε μιλήσει για «οργανωμένο σχέδιο δωροδοκιών πολιτικών προσώπων» με «προγραμματισμένες δωροδοκίες», το οποίο υλοποιούσαν στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση