ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Νεοκλέους: Η CYTA το γρηγορότερο δίκτυο στην Ευρώπη

Μέχρι τέλος του χρόνου, το ποσοστό κάλυψης αναμένεται να φτάσει το 96% του πληθυσμού

Της Μαρίας Ηρακλέους

Το βραβείο του γρηγορότερου δικτύου για το 2021 στην Ευρώπη έλαβε η CYTA από τον οργανισμό OOKLA. Την είδηση ανακοίνωσε αποκλειστικά στο συνέδριο Digital Agenda ο CEO της CYTA Ανδρέας Νεοκλέους.

«Είμαι περήφανος να ανακοινώσω ότι για πρώτη φορά η Cyta έχει πιστοποιηθεί και βραβευτεί από την OOKLA ως το γρηγορότερο δίκτυο στην Ευρώπη. Δεν νομίζω ότι ποτέ στο παρελθόν καταγράψαμε κάποιο σημείο αναφοράς στην Ευρώπη. Το πετύχαμε το 2021. Ήταν η καλύτερη επιβράβευση για την δουλειά και την προσπάθεια μας τα τελευταία δύο χρόνια». Αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του δικτύου 5G παρά τα όποια ζητήματα και τα lockdown και τους περιορισμούς της πανδημίας. «Είναι μια κατάκτηση όχι μόνο για την CYTA αλλά και για την χώρα μας, ότι το γρηγορότερο δίκτυο για το 2021 δεν είναι ούτε στην Σουηδία, ούτε την Εσθονία την Γερμανία ή οποιαδήποτε χώρα συνδεδεμένη με την τεχνολογική αριστεία, αλλά είναι στην Κύπρο», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Νεοκλέους τον Ιανουάριο η CYTA λάνσαρε το δίκτυο 5G ΜΕ 70% κάλυψη πληθυσμού μόλις δύο εβδομάδες μετά την αδειοδότηση του δικτύου. Από τότε, το ποσοστό κάλυψης ανέβηκε στο 85% δίνοντας όπως ανέφερε την δυνατότητα σε όλο και περισσότερο κόσμο να εργάζεται και να λαμβάνει εκπαίδευση από το σπίτι στις κοινότητες της Κύπρου.

Μέχρι τέλος του χρόνου, το ποσοστό κάλυψης αναμένεται να φτάσει το 96% του πληθυσμού, καθιστώντας την Κύπρο, την νούμερο 1 χώρα στην Ευρώπη σε ποσοστό κάλυψη του δικτύου 5G. Επισήμανε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Κύπρος θα φτάσει το 100% κάλυψης πληθυσμού για το δίκτυο 5G.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Geek: Τελευταία Ενημέρωση