ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δράση κατά της έκθεσης Αυτοκινήτου στο Μόναχο σχεδιάζουν ακτιβιστές

Mε σύνθημα «#blockIAA – αποδυναμώστε τις εταιρείες αυτοκινήτων, προστατέψτε το κλίμα»

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές σχεδιάζουν να διακόψουν την έκθεση αυτοκινήτου IAA στο Μόναχο τον επόμενο μήνα με σύνθημα «#blockIAA – αποδυναμώστε τις εταιρείες αυτοκινήτων, προστατέψτε το κλίμα».

Οι διαμαρτυρίες θα είναι ένα ακόμη ένα πλήγμα για τους διοργανωτές, τη VDA, αφού άλλαξαν τον χώρο της έκθεσης, μεταφέροντας την από την Φρανκφούρτη στο Μόναχο έπειτα από διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές.

Η VDA αναγκάστηκε να συρρικνώσει αρκετά το μέγεθος της έκθεσης, η οποία είναι προγραμματισμένη από τις 7 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, λόγω της πανδημίας και της απουσίας μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των Toyota, Opel, Peugeot και Fiat.

Η διοργανώτρια εταιρεία ήλπιζε να αποφύγει τις διαμαρτυρίες διευρύνοντας την εστίαση της εκδήλωσης πέρα ​​από τα αυτοκίνητα για να καλύψει μορφές ατομικής κινητικότητας, κάτι που όπως όλα δείχνουν φαίνεται να μην αλλάζει καθόλου την άποψη των ακτιβιστών.

Σε email που έστειλε στους διοργανωτές, ένας εκπρόσωπος της ομάδας περιβαλλοντικών ακτιβιστών «Sand in the Gears» είπε: «Τον Σεπτέμβριο, θα σταθούμε εμπόδιο στην καταστροφική τρέλα του αυτοκινήτου. Η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να διατηρήσει το επιχειρηματικό της μοντέλο το οποίο δεν έχει μέλλον. Ούτε από κοινωνικής ούτε από οικολογικής άποψης δεν είναι λύση τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οδεύουμε ανεξέλεγκτοι προς μια κλιματική καταστροφή. Παρόλα αυτά, η Γερμανία συνεχίζει να πατάει γκάζι: όλο και μεγαλύτερα αυτοκίνητα φράζουν τους δρόμους μας, αφαιρώντας τον αέρα που αναπνέουμε και θερμαίνοντας το κλίμα».

Η συμμαχία των ακτιβιστών ζητά «ριζική ανατροπή στις μεταφορές» με πόλεις χωρίς αυτοκίνητα και δωρεάν δημόσια συγκοινωνία ενώ μέλη αυτής της ομάδας ήταν μεταξύ διαδηλωτών που έκλεισαν την κύρια είσοδο στο Σαλόνι IAA στη Φρανκφούρτη το 2019. Η συμμαχία αποτελείται από διάφορες ομάδες ακτιβιστών περιβάλλοντος, την πολιτική μεταφορών και την παγκοσμιοποίηση και ιδρύθηκε στις αρχές του 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

autokinito.com.cy

Αυτοκίνηση: Τελευταία Ενημέρωση