ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Volkswagen Commercial Vehicles συνεχίζει την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης

H Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) συνεχίζει τις έρευνες, την εξέλιξη αλλά και την εφαρμογή της αυτόνομης οδήγησης

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

H Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) συνεχίζει τις έρευνες, την εξέλιξη αλλά και την εφαρμογή της αυτόνομης οδήγησης.

«Με την επιβεβαίωση του εποπτικού συμβουλίου του ομίλου για το πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης της αυτόνομης οδήγησης, προετοιμάζουμε την πορεία για το μέλλον της κινητικότητας. Η αυτόνομη, ηλεκτρική οδήγηση θα συμβάλλει σημαντικά στην αστική κινητικότητα και την οδική ασφάλεια. Τα οχήματά μας είναι η λογική πρώτη επιλογή για την εφαρμογή τέτοιων συστημάτων», εξηγεί ο Carsten Intra, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Commercial Vehicles, μετά από συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου του Ομίλου Volkswagen.

Η εισαγωγή αυτόνομων συστημάτων για χρήση στην κυκλοφορία το 2025 προετοιμάζεται επί του παρόντος στην Volkswagen Commercial Vehicles. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, η Ford Motor Company και η Volkswagen Commercial Vehicles έχουν επενδύσει μαζί στην Argo AI, μια εταιρεία που ειδικεύεται σε πλατφόρμες λογισμικού για αυτόνομη οδήγηση. Ο στόχος τους η συνεπής, γρήγορη ανάπτυξη και χρήση αυτόνομων συστημάτων. Εκτός από την αρχική επένδυση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, η Volkswagen έφερε επίσης τη θυγατρική εταιρεία της AID (Autonomous Intelligent Driving) για ένταξη με την Argo AI. Με τον προϋπολογισμό για την αυτόνομη οδήγηση να επιβεβαιώνεται τώρα από το Εποπτικό Συμβούλιο, η VWCV κάνει το επόμενο σημαντικό βήμα προς το μέλλον της αυτόνομης κινητικότητας.

Η εμπορική μάρκα οχημάτων είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη πλήρως αυτόνομων συστημάτων και την εμπορική τους χρήση σε αστικές περιοχές. Η VWCV θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει οχήματα ειδικού σκοπού (SPV), όπως ταξί-ρομπότ και φορτηγά.

Επιπλέον ο Όμιλος επενδύει επίσης δισεκατομμύρια σε έργα του Car.Software Organisation που αναπτύσσει, παράλληλα και ανεξάρτητα από την Argo AI, υποβοηθούμενες και αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης (έως το επίπεδο 4 αυτονομίας) για τον ιδιωτικό τομέα κινητικότητας όλων των μάρκων του Ομίλου Volkswagen. Η Volkswagen Commercial Vehicles αναπτύσσει τα οχήματα στα οποία θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα αυτόματης οδήγησης (SDS) της Argo, και τα οποία θα είναι βασισμένα πάνω στο αμιγώς ηλεκτρικό ID. BUZZ, το οποίο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του το επόμενο έτος. Η εξέλιξη προχωράει ταχύτητα αυτό το διάστημα, όχι μόνο για την ηλεκτροδότηση του εμβληματικού Bulli, αλλά και για τη μετατροπή του σε ένα πρωτοποριακό αυτόνομο όχημα με το σύστημα SDS.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

autokinito.com.cy

Αυτοκίνηση: Τελευταία Ενημέρωση

Η εταιρεία προχώρησε σε αξιοσημείωτες επενδύσεις με τρεις λύσεις υψηλού επιπέδου για χαμηλότερη συγκέντρωση ρύπων στα αστικά ...
Προωθητική Ενέργεια
 |  ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ