ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κορυφαίο βραβείο ασφάλειας για τα Volvo XC90 και XC90 Recharge Plug-in Hybrid

Η Volvo Cars έχει θέσει την ασφάλεια στο επίκεντρο όσων πράττει, ως συστατικό του οράματός της

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Το πολυτελές SUV Volvo XC90 κατέκτησε το βραβείο 2023 TOP SAFETY PICK+ από το Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Εταιρειών για την Ασφάλεια των Αυτοκινητοδρόμων (IIHS) των Ηνωμένων Πολιτειών. Η σχετική ανακοίνωση έρχεται μετά τη θέσπιση πιο αυστηρών κριτηρίων με βάση τα οποία το IIHS απονέμει τα κορυφαία βραβεία TOP SAFETY PICK (TSP) and TOP SAFETY PICK+ (TSP+).

Τα νέα, πιο αυστηρά, κριτήρια απαιτούν καλύτερη προστασία στις πλευρικές συγκρούσεις, βελτιωμένα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης με πεζό και την ύπαρξη αποτελεσματικών προβολέων σε όλα τα οχήματα που προκρίνονται.

Η Volvo Cars έχει θέσει την ασφάλεια στο επίκεντρο όσων πράττει, ως συστατικό του οράματός της σύμφωνα με το οποίο κανείς δεν θα τραυματίζεται σοβαρά ή θα χάνει τη ζωή του μέσα σε ένα νέο μοντέλο Volvo. «To Volvo XC90 συνεχίζει να αποδεικνύει, κάθε χρόνο, ότι ανήκει στα ασφαλέστερα οχήματα στον δρόμο», δήλωσε η Åsa Haglund, Επικεφαλής του Κέντρου Ασφαλείας της Volvo Cars. Η μεγαλύτερη αλλαγή στα κριτήρια αφορά την αντικατάσταση της αρχικής δοκιμής πλευρικής σύγκρουσης που εφάρμοζε το IIHS. Στην αναβαθμισμένη δοκιμή η ενέργεια έχει αυξηθεί κατά 82%, ενώ για να έχει δικαίωμα ένα όχημα να διεκδικήσει το βραβείο TSP απαιτείται μία αποδεκτή αξιολόγηση, και για το βραβείο TSP+ η αξιολόγηση πρέπει να είναι τουλάχιστον καλή.

Τόσο η ήπια υβριδική έκδοση του XC90 όσο και το plug-in υβριδικό XC90 Recharge κατέκτησαν το βραβείο TSP+. Εκτός από διακεκριμένη ασφάλεια, το XC90 Recharge προσφέρει έως και 73 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης στο πρόγραμμα Pure. Η Volvo Cars έχει θέσει τη βιωσιμότητα σε εξίσου σημαντική θέση με την ασφάλεια και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030, καθώς και ότι σκοπεύει να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2040.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

autokinito.com.cy

Αυτοκίνηση: Τελευταία Ενημέρωση