ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θα είναι έτοιμες οι Porsche και Audi για την F1, δηλώνει ο Herbet Diess

Επισήμανε την αυξανόμενη δημοτικότητα της Formula 1 στις ΗΠΑ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Porsche και η Audi φαίνεται να αποφάσισαν να εισέλθουν στη Formula 1 όταν το πρωτάθλημα παρουσιάσει την επόμενη σημαντική αλλαγή των κανονισμών το 2026. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, Herbert Diess, επιβεβαίωσε ότι οι δύο premium μάρκες «αποφάσισαν να εισέλθουν στη Formula 1» λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας του πρωταθλήματος.

«Στην Porsche αυτό είναι ήδη σίγουρο, στην Audi όχι και τόσο», είπε ο Diess. Η Porsche φημολογείται ότι διερευνά μια σχέση με τη Red Bull, ενώ η Audi έχει συνδεθεί με άλλες ομάδες όπως η McLaren, Williams και Sauber, η οποία ωστόσο έχει ακόμη συμφωνία με την Alfa Romeo. Η Porsche θα τερματίσει μια 30ετή απουσία από την κορυφαία κατηγορία των αγώνων αυτοκινήτου, ενώ η Audi δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο παρελθόν στην F1. Ο Diess είπε ότι η είσοδός θα πραγματοποιηθεί τώρα επειδή «η Formula 1 αναπτύσσεται ραγδαία παγκοσμίως» υπό τη διαχείριση της Liberty Media.

 

Επισήμανε την αυξανόμενη δημοτικότητα της Formula 1 στις ΗΠΑ, την οποία απέδωσε στην επιτυχία της σειράς του Netflix «Drive to Survive» και στο αυξανόμενο ενδιαφέρον μεταξύ των νεότερων ομάδων-πελατών στην Ασία. «Αν τρέχεις σε μηχανοκίνητο αθλητισμό, θα πρέπει να τρέχεις και στη Formula 1. Εκεί θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο», είπε.

Οι κατασκευαστές θα επωφεληθούν από μια επερχόμενη αλλαγή στους κανονισμούς για να εξασφαλίσουν ότι θα είναι ανταγωνιστικοί όταν μπουν στο πρωτάθλημα. «Δεν μπορείτε να μπείτε στη Formula 1 αν δεν ανοίξει ένα παράθυρο τεχνολογίας, και αυτό το βρίσκεις μόνο σε μια αλλαγή κανονισμών», εξήγησε ο Diess.

t F1 σχεδιάζει να αντικαταστήσει τους ισχύοντες κανόνες της V6 υβριδικής μονάδας turbo το 2026. Θα αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των σημερινών κινητήρων και θα εισάγει συνθετικά καύσιμα για τη μείωση των εκπομπών. Ο Diess επεσήμανε ότι αν οι δύο κατασκευαστές δεν εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία για να μπουν στην F1, μπορεί να μην προκύψει άλλη για τα επόμενα δέκα χρόνια, ενώ η εξέλιξη ενός καινούργιου κινητήρα από το μηδέν ήδη υπολογίζεται να χρειάζεται γύρω στα 4 χρόνια.

Έχοντας τα πιο πάνω εις γνώση τους. η Porsche και η Audi έχουν ξεκινήσει την έρευνα και την ανάπτυξης για τους κινητήρες της F1, πρόσθεσε ο Diess. «Υποθέτουμε ότι το ’26, ’28 θα είναι ακόμα το μεγαλύτερο θέαμα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο, ακόμη περισσότερο από σήμερα. Περισσότερο στην Κίνα και στις ΗΠΑ από ό,τι σήμερα, επομένως, είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα μάρκετινγκ για οχήματα premium».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Αυτοκίνηση: Τελευταία Ενημέρωση