ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:23
 

Bloomberg: Η επίδραση του κορωνοϊού μέσα από δεδομένα κινητής τηλεφωνίας

Έρευνα χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σε Σεούλ και Μιλάνο, παρουσιάζει την επίδραση του ιού στις εμπορικές συνοικίες των δύο πόλεων

Newsroom K

Τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας - τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν αποτελέσει μέτρο αναφοράς για τους αριθμούς πληθυσμών σε αστικά κέντρα - δείχνουν τη δραματική πτώση στις μετακινήσεις σε μερικά από τα αστικά κέντρα τα οποία έχουν πληγεί από τον νέο κορωνοϊό, COVID-19.

Σε έρευνα που διενήργησε η UberMedia και με τη σειρά της ανέλυσε η Webster Pacific, στις πολυσύχναστες εμπορικές συνοικίες της πρωτεύουσας της Νοτίου Κορέας, Σεούλ, και της «πρωτεύουσας» της μόδας, Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία, οι επιπτώσεις στις κοινωνικές δραστηριότητες και μετακινήσεις των πολιτών, εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού, φαίνονται να έχουν πληγεί.

Όπως δημοσίευσε το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, στα πολυσύχναστα εμπορικά σημεία των δύο πόλεων, η χρήση κινητών συσκευών παρουσιάζει σημαντική μείωση, σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες και μήνες.

Τα δεδομένα της έρευνας προέρχονται από τις κινητές συσκευές τηλεφωνίας οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τους γύρω πύργους εταιρειών τηλεπικοινωνιών, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων και η UberMedia.

Σεούλ, Νότιος Κορέα

Στην εμπορική συνοικία της Σεούλ, Myeongdong, όπως αναφέρει το Bloomberg, οι κινητές συσκευές κατέγραψαν πτώση στη χρήση τους κατά περίπου 67% το περασμένο Σαββατοκύριακο, (29 Φεβρουαρίου - 01 Μαρτίου), σε σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία στην εν λόγω περιοχή τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα, όπως αναφέρει σύμφωνα με στοιχεία της UberMedia.

H Εμπορική Περιοχής «Myeongdong» της Σεούλ
Ανά Αριθμό Συσκευών


 Μιλάνο, Βόρειος Ιταλία

Στο «Quadrilatero della Moda» ή στην γνωστή ως «Πλατεία Μόδας» του Μιλάνου, τα πλήθη μειώθηκαν κατά 38% το περασμένο Σαββατοκύριακο (29 Φεβρουαρίου - 01 Μαρτίου), σε σύγκριση με ένα μήνα πριν, με βάση την ανάλυση των κινητών συσκευών στην εμπορική συνοικία, την οποία παρουσιάζει η Webster Pacific.

Το «Quadrilatero della Moda» του Μιλάνου
Ανά Αριθμό Συσκευών


Στα πιο πάνω γραφήματα φαίνονται κινητές συσκευές τηλεφωνίας, στις εμπορικές συνοικίες των δύο μεγαλουπόλεων, κατά μέσο όρο ανά ημέρα, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ο αριθμός χρηστών, είναι συνήθως μεγαλύτερος τα σαββατοκύριακα.

Η έρευνα, σύμφωνα με το Bloomberg, καταγράφει το μέσο όρο των συνολικών συσκευών που βρέθηκαν στις εν λόγω περιοχές, σε κάθε ημέρα από την έξαρση των κρουσμάτων του COVID-19. Το μέγεθος των δειγματοληπτικών περιοχών διαφέρει στο Μιλάνο και τη Σεούλ.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, COVID-19, ανέρχονται πλέον σε πάνω από 110.000 παγκοσμίως μέχρι τη Δευτέρα, 09 Μαρτίου, 2020, με τα θύματα του ιού να αριθμούνται σε πάνω από 3.800.

Πηγή: Bloomberg

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Geek: Τελευταία Ενημέρωση

Πριν από μερικά χρόνια, επιστήμονες της NASA κατέγραψαν τη χαμηλότερη νότα που ακούστηκε ποτέ στο σύμπαν.

Η μουσική των άστρων

Η Γη είχε πάψει να βρίσκεται στο κέντρο του κόσμου, δραματική υπαρξιακή ανατροπή για την εποχή
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΝΕΑ
Στο στόχαστρο χάκερ η εφαρμογή Zoom

Στο στόχαστρο χάκερ η εφαρμογή Zoom

Εν μέσω πανδημίας οι περισσότεροι εργοδότες ζητούν από όσους εργαζομένους μπορούν να εργάζονται από το σπίτι με το FBI να ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΝΕΑ
Στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο για ένα πρωτόγνωρο μοντέλο λειτουργίας των τηλεπικοινωνιών τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Σε εγρήγορση για τα δίκτυα

Ηδη, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, της εθνικής ρυθμιστικής αρχής και των παρόχων ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΝΕΑ
X