ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Απειλή για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών το FaceApp

Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στην εφαρμογή μπορούν να δημοσιευτούν σε οποιαδήποτε χώρα η εταιρεία θα επιλέξει

ΠΗΓΗ: skai.gr

Όπως πρώτο την Τετάρτη το CSI Institute προειδοποίησε, το νέο trend του διαδικτύου «FaceApp», αποτελεί τεράστια απειλή για τα προσωπικά μας δεδομένα. Παρόλο που η εφαρμογή φαίνεται να μας χαρίζει πολλές στιγμές γέλιου με τους διαδικτυακούς μας φίλους, η επισήμανση των κινδύνων και οι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Όπως προαναφέρθηκε σε προηγούμενο άρθρο, ο κίνδυνος του FaceApp δεν είναι άλλος από την «παραχώρηση» προσωπικών δεδομένων και φωτογραφιών στην εφαρμογή, πράγμα που συμβαίνει άθελά μας, κατά την εγκατάσταση και χρήση της εφαρμογής. Όπως αναφέρεται στην Πολιτική Απορρήτου της εταιρείας, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στην εφαρμογή αυτή μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να δημοσιευτούν σε οποιαδήποτε χώρα η εταιρία θα επιλέξει, χωρίς πλέον ο χρήστης να μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό.

Όπως φαίνεται, δυστυχώς το κακό έγινε, με παραπάνω από 150 εκατομμύρια ανθρώπους να χρησιμοποιούν και παράλληλα να παραχωρούν τα στοιχεία τους στην εταιρεία του FaceApp.

Το CSI Institute προτείνει τους παρακάτω τρόπους αντιμετώπισης και σωστής χρήσης τέτοιου είδους εφαρμογών:

1) Για την πιο γρήγορη αντιμετώπιση, προτείνουμε στους χρήστες να στείλουν αιτήσεις παραπόνων μέσω τις εφαρμογής στην ίδια την εταιρία FaceApp, με σκοπό την διαγραφή των προσωπικών τους δεδομένων ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία: «Settings->Support->Report a bug», γράφοντας την λέξη «Privacy», ως θέμα της αίτησης.

2) Καθώς η χρήση της εφαρμογής μπορεί να γίνει χωρίς την δημιουργία λογαριασμού, είναι σημαντικό οι χρήστες να βεβαιωθούν πως δεν έχουν δημιουργήσει προσωπικό προφίλ, παραχωρώντας στοιχεία όπως το email τους ή την πιστωτική τους κάρτα.

3) Σε περίπτωση που κάποιος έχει δημιουργήσει προφίλ θα πρέπει να διαγράψει όλες τους τις πληροφορίες (που αναφέρθηκαν προηγουμένως) και να τερματίσουν οποιαδήποτε συνδρομή έχουν ενεργοποιήσει ακόμη και αν πρόκειται για συνδρομή χωρίς χρηματική επιβάρυνση. Ο τρόπος είναι απλός: «Logging in-> Delete personal Information-> Cancel Subscription»

4) Η διαγραφή της εφαρμογής από όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές είναι απαραίτητη, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι να ελέγξουμε τις συσκευές που επικοινωνούν με την χρήση «Cloud».

Τέλος, μια συμβουλή που προτείνει το CSI Institute για μελλοντική ασφαλή χρήση εφαρμογών είναι να διαβάζουμε πάντα, με ιδιαίτερη προσοχή, τους «Όρους & Προϋποθέσεις» («Terms & Conditions») προτού «Συμφωνήσουμε» για την λήψη της οποιασδήποτε εφαρμογής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Λευκωσία για πενταμερή: Η Τουρκία δεν φαίνεται πρόθυμη να συμμετέχει πριν της «εκλογές»

«"Η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό" - Κάποιος ...»
ΑΚΑ  |  10:09

#PoliticsBlog Ο κατατρεγμένος Τζο στη μεγάλη αγκαλιά του Μακαριότατου

«Ευτυχώς που παρατήσατε τις αναλύσεις για την healthy σας και τις κατηγορίες για τον Άντρο! Για αλλαγή ...»
Yiannos  |  12:24

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

X