ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

CEO Google: «Η τεχνητή νοημοσύνη μοιάζει με την κλιματική αλλαγή»

Ο Σουντάρ Πιτσάι δήλωσε ότι τα κράτη έχουν ευθύνη για τη δημιουργία ρυθμιστικών πλαισίων, κάτι για το οποίο έχει προειδοποιήσει τους τελευταίους μήνες

Kathimerini.gr

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σουντάρ Πιτσάι δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μοιάζει με την κλιματική αλλαγή και ότι εναπόκειται στα κράτη του πλανήτη η ευθύνη να δημιουργήσουν «δικλείδες ασφαλείας».

Στη σύνοδο κορυφής των CEO της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Σαν Φρανσίσκο την Πέμπτη, ο Πιτσάι ρωτήθηκε πώς θα επιτευχθεί παγκόσμια συναίνεση για την «έξυπνη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης».

«Κατά κάποιο τρόπο, είναι σαν την κλιματική αλλαγή και τον πλανήτη», δήλωσε. «Ολοι μοιραζόμαστε έναν πλανήτη. Νομίζω ότι αυτό ισχύει και για την τεχνητή νοημοσύνη. Γι′ αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε να θέτουμε το ρυθμιστικό πλαίσιο», πρόσθεσε.

Ο Πιτσάι δήλωσε ότι τα κράτη έχουν ευθύνη για τη θέσπιση κανόνων, κάτι για το οποίο έχει προειδοποιήσει τους τελευταίους μήνες. Είπε ότι βλέπει κάποια σημάδια προόδου για τις συζητήσεις, μεταξύ άλλων στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στην Ιαπωνία νωρίτερα φέτος.

Πέραν αυτών, ο επικεφαλής της Google εξήρε την κλίμακα των εξελίξεων της τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα, δηλώνοντας: «Κατά κάποιοn τρόπο, η Κίνα θα είναι στην πρώτη γραμμή και αυτό είναι δεδομένο». Τόνισε τη σημασία μιας ισχυρής σχέσης εργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας υποστηρίζοντας ότι η διαρκής πρόοδος στην τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί βαθύ διάλογο μεταξύ των δυο μεγάλων δυνάμεων.

Με πληροφορίες από CNBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Το Ισλάμ είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στον κόσμο και το ChatGPT η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης. ...
Kathimerini.gr
 |  ΝΕΑ