ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ChatGPT: Δωρεάν η εφαρμογή για κατόχους iPhone στις ΗΠΑ

Διατίθεται δωρεάν ενώ υπάρχει επιλογή για το ChatGPT Plus, τη συνδρομή της OpenAI με πρόσθετα χαρακτηριστικά έναντι 20 δολαρίων τον μήνα

Kathimerini.gr

Η OpenAI εγκαινίασε μια εφαρμογή ChatGPT για iPhone την Πέμπτη σύμφωνα με την Μίρα Μουράτι, επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας. Μια έκδοση για Android έρχεται σύντομα, είπε η ίδια. Προς το παρόν διατίθεται μόνο στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή του ChatGPT για κινητά τηλέφωνα ένα πρόγραμμα που απέκτησε πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες γρήγορα μετά την έναρξή του πέρυσι και ανάγκασε την τεχνολογική βιομηχανία να προσαρμοστεί γρήγορα και να επενδύσει σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς.

Σε στιγμιότυπα οθόνης στο App Store της Apple, η εφαρμογή απαντά σε ερωτήσεις όπως «ποιες είναι οι μοναδικές ιδέες για προσαρμοσμένα δώρα γενεθλίων για τη μαμά μου που λατρεύει τον καφέ» ή να εξηγήσει πώς να αρνηθείς ευγενικά μια πρόσκληση σε μια συναυλία. Η εφαρμογή ChatGPT δέχεται επίσης φωνητική εισαγωγή, ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση στο blog της.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν ενώ υπάρχει επιλογή για το ChatGPT Plus, τη συνδρομή της OpenAI που προσφέρει πρόσθετα χαρακτηριστικά με 20 δολάρια τον μήνα.

Η Open AI, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, παρουσίασε το ChatGPT το Νοέμβριο 2022 και έκτοτε το ενδιαφέρον του κοινού σε όλο τον κόσμο αυξάνεται σταδιακά. Το πειραματικό διαδικτυακό εργαλείο μπορεί – σαν να είναι άνθρωπος ειδικός – να απαντήσει πειστικά σε διάφορες ερωτήσεις, να γράψει κείμενα επί παντός του επιστητού (κατάλληλα για δημοσίευση ακόμη και σε επιστημονικά περιοδικά), να γράψει ποιήματα και τραγούδια κ.α.

Η ικανότητα του οφείλεται στο ότι αντλεί πληθώρα πληροφοριών από το Ίντερνετ, τις οποίες μετά επεξεργάζεται και συνδυάζει, μιμούμενο το στιλ ενός γιατρού, ενός δημοσιογράφου, ενός φοιτητή, ενός ροκ σταρ κ.α.

Mε πληροφορίες από CNBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση