ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαδικτυακή εκστρατεία για συμμετοχή γυναικών στην Κυβερνοασφάλεια

Η ΑΨΑ εκτιμά πως η συμπερίληψη του τομέα της κυβερνοασφάλειας σε όλο το φάσμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων καθίσταται αδήριτη ανάγκη

ΚΥΠΕ

Διαδικτυακή εκστρατεία για την αύξηση της συμμετοχής γυναικών στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας εγκαινιάζουν το Γραφείο Επιτρόπου Επικοινωνών και η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ), σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η ΑΨΑ εκτιμά πως η συμπερίληψη του τομέα της κυβερνοασφάλειας σε όλο το φάσμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων καθίσταται αδήριτη ανάγκη και ενισχύεται με την περαιτέρω συμμετοχή γυναικών σε καίριες θέσεις.

Σημειώνεται ότι σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, τα τρωτά σημεία στον κυβερνοχώρο, αυξάνονται, όπως και οι ανάγκες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.  

«Η παγκόσμια ζήτηση για εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας του κυβερνοχώρου, προβλέπεται να ξεπεράσει την προσφορά κατά το ένα τρίτο, με τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις να αγωνίζονται ενάντια σε αυτό που η βιομηχανία αποκαλεί ως «τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρώπινου κεφαλαίου στον κόσμο», προστίθεται.

Επισημαίνεται ότι οι προοπτικές εργοδότησης είναι πολλαπλές, αφού οι γυναίκες και άνδρες που αποφοιτούν, από προγράμματα σχετικά με την κυβερνοασφάλεια, μπορούν να εργαστούν στο πλαίσιο της εταιρικής πληροφόρησης – σε ομάδες ασφάλειας και τεχνολογίας, σε κυβερνητικά τμήματα ασφάλειας πληροφοριών, σε διοικητικές θέσεις οργανισμών πληροφοριών ζωτικής σημασίας, ως σύμβουλοι ψηφιακής ασφάλειας και σε ερευνητικά έργα σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Τονίζεται τέλος, ότι η εκστρατεία του Γραφείου Επιτρόπου Επικοινωνών, της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) και του Γραφείου της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων αποσκοπεί στην προσέλκυση περισσότερων γυναικών στα επαγγέλματα που αφορούν τον τομέα της Κυβερνοασφάλειας και στην εμπέδωση της ιδέας της συμμετοχής γυναικών σε νευραλγικές θέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Το Ισλάμ είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στον κόσμο και το ChatGPT η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης. ...
Kathimerini.gr
 |  ΝΕΑ