ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κ. Κόκκινος: Η αλλαγή μέσω της ψηφιακής ατζέντας

Το όραμα και η στρατηγική από το βήμα του συνεδρίου του Digital Agenda

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με κεντρικό σύνθημα «Οδηγώντας την αλλαγή μέσω της ψηφιακής ατζέντας», ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας ξεδίπλωσε την πολιτική της κυβέρνησης στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τα επιτεύγματα των τελευταίων δυο ετών. Ανοίγοντας τις εργασίες του φετινού Digital Agenda ο Κυριάκος Κόκκινος παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής του Υφυπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας. Στο κομμάτι της ψηφιακής ανάπτυξης ο κ. Κόκκινος επικεντρώθηκε στο έργο που έχει επιτελεσθεί από τότε που ανέλαβε το Υφυπουργείο, δίνοντας έμφαση στη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών, την δημόσια Υγεία, την εκπαίδευση αλλά και την ηλεκτρονική δικαιοσύνη. Όπως ανάφερε ο κ. Κόκκινος βασική φιλοσοφία της πολιτικής που έχει χαραχθεί και υλοποιείται είναι η ενοποίηση των διάσπαρτων ψηφιακών εργαλείων και η ενοποίησή τους σε μια ψηφιακή πύλη. Το Gov.cy μέχρι σήμερα έχει στεγάσει 350 και πλέον ψηφιακές υπηρεσίες που απευθύνονται στους πολίτες που συναλλάσσονται με το δημόσιο.

Digital Services Factory

Βασικό εργαλείο επίτευξης της ψηφιακής πολιτικής που έχει χαραχθεί είναι το Digital Services Factory ανέφερε ο κ. Κόκκινος εστιάζοντας στον ριζικό ανασχηματισμό κυβερνητικών ιστοσελίδων. Στην παρουσίασή του ο κ. Κόκκινος εστίασε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί με την Κύπρο σταθερά να ανεβαίνει θέσεις στις ψηφιακές επιδόσεις. Στο πίνακα με τις επιδόσεις των κρατών μελών της Ε.Ε για το 2022 η Κύπρος βρίσκεται στην δέκατη θέση σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε σχέση με άλλα κράτη της Ε.Ε από το 2015 μέχρι και σήμερα.

Επικοινωνίες

Από το βήμα του Digital Agenda ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας αναφέρθηκε στις επικοινωνίες και το τεράστιο άλμα που πραγματοποιήθηκε με τα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) επιδόσεις που αποτυπώνονται στους ψηφιακούς δείκτες και καινοτομίας της Ε.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση