ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κομισιόν: Κατηγορεί την Apple για παραβίαση των κανόνων τεχνολογίας

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή δήλωσε ότι ξεκίνησε νέα έρευνα κατά της Apple σχετικά με τους νέους συμβατικούς όρους με τους developers

Money Review

Παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων ανταγωνισμού διαπίστωσε η Κομισιόν στις τακτικές της Apple, η οποία δεν επιτρέπει στους χρήστες του App Store να οδηγούνται σε εναλλακτικές λύσεις.

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή δήλωσε ότι ξεκίνησε νέα έρευνα κατά της Apple σχετικά με τους νέους συμβατικούς όρους με τους developers.

Η ΕΕ ξεκίνησε έρευνα κατά της Apple, της Alphabet και της Meta τον Μάρτιο στο πλαίσιο του Digital Markets Act (DMA). Πρόκειται για έναν νόμο-ορόσημο, ο οποίος έχει ως στόχο να περιορίσει τη δύναμη των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών. Ένας από τους μεγάλους τομείς εστίασης της έρευνας είναι η συμμόρφωση με τους κανονισμούς, σύμφωνα με τους οποίους οι εταιρείες τεχνολογίας δεν επιτρέπεται να εμποδίζουν τις επιχειρήσεις να ενημερώνουν τους χρήστες τους για φθηνότερες επιλογές για τα προϊόντα τους ή τα προϊόντα τους εκτός ενός συγκεκριμένου app store.

Σήμερα, η Κομισιόν ανέφερε στα προκαταρκτικά της πορίσματα ότι η Apple παραβιάζει το DMA επειδή οι κανόνες του App Store «εμποδίζουν τους developers να κατευθύνουν ελεύθερα τους καταναλωτές σε εναλλακτικά κανάλια για προσφορές και περιεχόμενο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση