ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

SpaceΧ: «Πρέπει να δουλέψουμε λιγάκι την προσγείωση»

Το πείραμα πέτυχε, ο πύραυλος συνετρίβη

Kathimerini.gr

Επιτυχημένη θεωρείται η δοκιμαστική πτήση πρωτότυπου πειραματικού πυραύλου της SpaceX, παρά τη συντριβή του κατά την προσγείωση.

Επρόκειτο για τη δεύτερη εκτόξευση πειραματικού διαστημόπλοιου της εταιρίας του Έλον Μασκ, και είχε ουσιαστικά την ίδια κατάληξη με την πρώτη πριν δύο μήνες.

Η ατσάλινη ρουκέτα μήκους 50 μέτρων έφτασε στο επιθυμητό ύψος των 10 χιλιομέτρων μέσα σε έξι λεπτά, αλλά κάποια στιγμή αναποδογυρίστηκε και άρχισε την πτώση της. Δεν άργησε να συναντήσει το έδαφος, με την έκρηξη που ακολούθησε να καθιστά πολύ δημοφιλή την ανάρτηση του σχετικού βίντεο από την εταιρία.

Η πειραματική εκτόξευση έλαβε χώρα στο νοτιοανατολικό άκρο του Τέξας, στη Μπόκα Τσίκα, κι ενώ ήδη το επόμενο μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί για πείραμα είναι έτοιμο στο ίδιο σημείο.

Εκείνη που προκάλεσε πολλές συζητήσεις ήταν η αποστροφή του σχολιαστή της μετάδοσης της δοκιμαστικής πτήσης της εταιρίας, Τζον Ινσπρούκερ, που τόνισε ότι το πείραμα ήταν επιτυχημένο, για δοκιμαστική πάντα πτήση, αλλά «πρέπει να δουλέψουμε λιγάκι την προσγείωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα 19 και αύριο 20 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Σήμερα το Digital Agenda Cyprus Summit

Σημαντικοί ομιλητές θα αγγίξουν θέματα κομβικής σημασίας που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας
Kathimerini.com.cy
 |  ΝΕΑ