ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο «στόχαστρο» της Microsoft το Pinterest

Στο τραπέζι πρόταση 51 δισ. δολαρίων αναφέρουν οι Financial Times

Του Νικόλα Βωνιάτη

Τη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Pinterest φαίνεται να έχει προσεγγίσει τους τελευταίους μήνες η Microsoft σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Ο τεχνολογικός κολοσσός σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει θέσει επί τάπητος την εξαγορά του κοινωνικού δικτύου, η οποία μπορεί να φτάσει και τα 51 δισ. δολάρια. Αν και δεν είναι γνωστά περισσότερα στοιχεία για το θέμα, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο δεν έχουν προχωρήσει.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η πανδημία και η αλλαγή στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων έχει οδηγήσει στην αυξημένη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Pinterest, το οποίο σήμερα αριθμεί 459 εκατ. χρήστες, μια αύξηση της τάξης του 37% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Αποτέλεσμα αυτού ήταν και η πρόσφατη ανακοίνωση εκ μέρους της εταιρείας, όπου σύμφωνα με αυτή οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες της πλατφόρμας έχουν αυξηθεί κατά 100 εκατομμύρια.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το οικονομικό μοντέλο του Pinterest, είναι με την τοποθέτηση διαφημίσεων δίπλα από τα «Pins» και τα άλλες δημοσιεύσεις των χρηστών του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της εταιρείας έχει επταπλασιαστεί από την έναρξη της πανδημίας.

Οι FT υπογραμμίζουν ότι η περίπτωση σύναψης συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, θα έχει ως αποτέλεσμα την «δοκιμασία» της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, υπό τον Τζο Μπάιντεν, σχετικά με το θέμα της συγχώνευσης-εξαγοράς μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, ένα θέμα που έχει απασχολήσει αρκετές φορές την αμερικανική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

Το Pinterest έχει δηλώσει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι επιθυμεί να παραμείνει ως ανεξάρτητη οντότητα στον τεχνολογικό χώρο. Τόσο η Microsoft όσο και το Pinterest δεν σχολίασαν επί του θέματος

Με πληροφορίες: Financial Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Βωνιάτη

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Αν και προβλέπεται ότι τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου θα καταλήξουν στον Ατλαντικό Ωκεανό, κοντά στην ιβηρική χερσόνησο, ...
Kathimerini.gr
 |  ΝΕΑ
Παγκοσμίου φήμης ομιλητές θα βρεθούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και θα αναλύσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι εξελίξεις ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΝΕΑ