ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τέσσερις Αμερικανοί αστροναύτες θα ψηφίσουν από το διάστημα

Λόγω της πανδημίας φέτος πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν αν ψηφίσουν δια αλληλογραφίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι εκλογές για την προεδρία της Αμερικής ολοένα και πλησιάζουν.

Μετά από ένα χαοτικό debate που παρακολουθήσαμε το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι όλοι πρέπει να ψηφίσουν δείχνοντας ξεκάθαρα την προτίμησή τους μεταξύ των δύο υποψηφίων που επικρατούν αυτή την στιγμή.

Λόγω της πανδημίας φέτος πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν αν ψηφίσουν δια αλληλογραφίας μιας και οι οδηγίες θέλουν τους πολίτες να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις και να μην βρίσκονται σε μέρη όπου υπάρχει κοσμοσυρροή.

Όσο και αν ο πρόεδρος Trump επιμένει ότι η διαδικασία ψηφοφορίας μέσω αλληλογραφίας θα φέρει αλλοιωμένα αποτελέσματα στις εκλογές και υπάρχει η περίπτωση της απάτης κάποιοι είναι πεπεισμένοι να ασκήσουν τον εκλογικό τους δικαίωμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ο λόγος για 4 Αμερικανούς αστροναύτες οι οποίοι πρόκειται να αναχωρήσουν για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στις 31 Οκτωβρίου λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Όπως δήλωσε η Σάνον Γουόκερ μια εκ των αστροναυτών σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία «Σκοπεύουμε όλοι να ψηφίσουμε από το διάστημα. Η NASA συνεργάζεται πολύ καλά με τους διάφορους εκλογικούς οργανισμούς, επειδή όλοι μας κατοικούμε σε διαφορετικές κομητείες. Ήταν πιο απλό να πούμε ότι θα ψηφίσουμε από το διάστημα»

Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και η Αμερικανίδα, η Κέιτ Ρούμπινς η οποία θα αναχωρήσει για τον ISS στα μέσα του Οκτώβρη.

Από το 1997 στο Τέξας όπου είναι και η βάση των αστροναυτών υιοθετήθηκε ο νόμος που προβλέπει την διαδικασία αυτή της ψήφου από το διάστημα. Δημιουργήθηκαν έτσι τα ηλεκτρονικά, κρυπτογραφημένα ψηφοδέλτια τα οποία αποστέλλονται στους αστροναύτες μέσω της NASA για να μπορούν να ψηφίσουν. Λαμβάνουν επίσης τους κωδικούς τους για να μπορούν να ανοίξουν το ψηφοδέλτιο να ψηφίσουν και να το στείλουν στην Γη. Παρόλα αυτά υπάρχει μια αλλαγή στην διεύθυνση του αποστολέα που γράφει «χαμηλή γήινη τροχιά»

Πηγή: must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση