ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Wordle: Αντιδράσεις για τις αλλαγές των New York Times στο παιχνίδι λέξεων

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Το Wordle, το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων που έχει κατακτήσει το Ίντερνετ, μεταφέρθηκε από την αρχική του διαδικτυακή διεύθυνση σε αυτή των New York Times και αρκετοί παίκτες δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτή την αλλαγή.

Όσοι συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι στον πρωτότυπο ιστότοπο – επειδή είτε το έχουν κατεβάσει ή δεν έχουν κάνει ανανέωση στο πρόγραμμα περιήγησης (browser) – έχουν να επιλύσουν διαφορετικές λέξεις από αυτές της εκδοχής των NYT. Αυτό συμβαίνει επειδή η αμερικανική εφημερίδα έχει αφαιρέσει λέξεις με πέντε γράμματα που θεωρούσε προσβλητικές. Ωστόσο, αρνείται κι άλλο παράπονο των παικτών – το γεγονός ότι το παιχνίδι έχει γίνει πιο δύσκολο.

Το παιχνίδι, που ζητά από τους παίκτες να βρουν κάθε μέρα μια διαφορετική λέξη που αποτελείται από πέντε γράμματα και εμφανίζει στοιχεία καθώς η προσπάθεια εύρεσης της λέξης προχωράει, έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα από 100 παίκτες και λιγότερο τον Νοέμβριο σε εκατομμύρια μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Ο δημιουργός του, Τζος Γουάρλντ αρχικά είπε ότι δεν σκόπευε να κερδίσει χρήματα από το παιχνίδι αλλά αργότερα το πούλησε στους NYT για ένα άγνωστο, επταψήφιο ποσό.

Πολλοί θαυμαστές διαμαρτυρήθηκαν στο Twitter ότι από τότε που οι NYT ανέλαβαν τη διαχείριση του παιχνιδιού – με δύσκολες λέξεις όπως οι «ultra» και «caulk» – το παζλ μοιάζει πιο δύσκολο.

Ο Αμερικανός κωμικός, παρουσιαστης και πολιτικός σχολιαστής Τρέβορ Νόα συνόψισε σε ένα tweet τα συναισθήματα πολλών παικτών, γράφωντας: «Το Wordle δεν είναι διασκεδαστικό από τότε που το πήραν οι NYT. Μόνο εγώ το πιστεύω;». Μια δεύτερη παίκτρια έγραψε ότι το παιχνίδι έχασε λίγο από την αρχική του αισθητική – την απλότητα.


Οι NYT αρνήθηκαν τις αλλαγές στο παιχνίδι, αλλά παραδέχθηκαν ότι βρίσκονταν σε διαδικασία απόσυρσης «προσβλητικών λέξεων» όπως για παράδειγμα το «slave» («σκλάβος»), από τη λίστα αποδεκτών λέξεων και της τελικής απάντησης.

Το γεγονός ότι κάθε μέρα οι παίκτες ασχολούνταν με την επίλυση της ίδιας λέξης κάθε μέρα, έκανε το παιχνίδι ακόμα πιο ελκυστικό. Τώρα που αυτή η κοινή εμπειρία χάθηκε και το ότι υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές, έχει εξαγριώσει τους θαυμαστές. Σε απάντησή τους, οι NYT προτρέπουν τους παίκτες να χρησιμοποιούν τον δικό τους ιστότοπο. Όσο για τα επόμενα βήματα, η εφημερίδα είπε ότι το παιχνίδι θα παραμείνει δωρεάν, τουλάχιστον για την ώρα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Αν και προβλέπεται ότι τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου θα καταλήξουν στον Ατλαντικό Ωκεανό, κοντά στην ιβηρική χερσόνησο, ...
Kathimerini.gr
 |  ΝΕΑ
Παγκοσμίου φήμης ομιλητές θα βρεθούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και θα αναλύσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι εξελίξεις ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΝΕΑ