ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χάος στην OpenAI: Εκατοντάδες υπάλληλοι ζητούν την παραίτηση του Δ.Σ.

Οι εργαζόμενοι της OpenAI υπογράφουν την επιστολή κατηγορώντας το διοικητικό συμβούλιο ότι «έθεσε σε κίνδυνο το έργο τους και υπονόμευσε την αποστολή της εταιρείας»

Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της OpenAI απειλεί με παραίτηση από την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης και προσχώρηση στην Microsoft μετά την απόλυση του διευθύνοντα συμβούλου Σαμ Αλτμαν.

Σε μια επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI, την οποία δημοσίευσε το Wired και η δημοσιογράφος Κάρα Σουίσερ, περισσότεροι από 500 υπάλληλοι της εταιρείας αναφέρουν ότι «η Microsoft μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν θέσεις για όλους τους υπαλλήλους του OpenAI σε αυτή τη νέα θυγατρική, αν επιλέξουμε να ενταχθούμε».

Οι εργαζόμενοι της OpenAI που υπογράφουν την επιστολή κατηγορούν το διοικητικό συμβούλιο ότι «έθεσε σε κίνδυνο το έργο τους και υπονόμευσε την αποστολή της εταιρείας». Απορρίπτουν επίσης την εκτίμηση ότι η OpenAI προχωρούσε πολύ γρήγορα χωρίς να ενδιαφέρεται για την ασφάλεια. «Το έργο μας για την ασφάλεια και τη διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης διαμορφώνει παγκόσμιους κανόνες», γράφουν.

Ο επικεφαλής του επιστημονικού τμήματος της OpenAI Ιλια Σουτσκέβερ, ο οποίος φέρεται να ηγήθηκε της κίνησης για την απομάκρυνση του Αλτμαν, σημείωσε στο X (πρώην Twitter) ότι λυπάται για το «Σαββατοκύριακο του χάους» στο εσωτερικό της εταιρείας. «Μετανιώνω βαθιά για τη συμμετοχή μου στις ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου. Δεν είχα ποτέ την πρόθεση να βλάψω την OpenAI», δήλωσε ο Σουτσκέβερ. «Αγαπώ όλα όσα έχουμε χτίσει μαζί και θα κάνω ό,τι μπορώ για να επανενώσω την εταιρεία».

Το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI αιφνιδίασε την Παρασκευή ανακοινώνοντας την απόλυση του σταρ της Σίλικον Βάλεϊ έπειτα από μία εξεταστική διαδικασία που έκρινε ότι «δεν ήταν πάντα ειλικρινής στην επικοινωνία του με το διοικητικό συμβούλιο, πλήττοντας την ικανότητά του να εκπληρώσει τα καθήκοντά του».

Το όργανο αυτό δεν έχει πλέον «εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να διευθύνει την OpenAI», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παρασκευής.

Εκτοτε, πολλά από τα στελέχη της εταιρείας που ιδρύθηκε το 2015 έχουν υποβάλει την παραίτησή τους, κυρίως ο πρόεδρος του συμβουλίου διοίκησης Γκρεγκ Μπρόκμαν.

Πηγές: kathimerini.gr, Verge, AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Geek  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση