ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έλον Μασκ: Η εφαρμογή X θα συλλέγει βιομετρικά δεδομένα των χρηστών

Η πολιτική προσωπικών δεδομένων αναφέρει επίσης ότι η X μπορεί να συλλέγει εργασιακό και εκπαιδευτικό ιστορικό

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην γνωστή ως Twitter, θα αρχίσει να συλλέγει βιομετρικές και εργασιακές πληροφορίες των χρηστών της, σύμφωνα με μια ενημέρωση της Πέμπτης στην πολιτική απορρήτου της εταιρείας.

Η νέα πολιτική απορρήτου περιγράφει αφενός πώς θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται τις πληροφορίες των χρηστών και αφετέρου πώς θα χρησιμοποιεί βιομετρικά δεδομένα «για λόγους ασφάλειας, προστασίας και ταυτοποίησης».

Ορισμένες πλατφόρμες ή εφαρμογές τείνουν να βασίζονται σε βιομετρικά στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα και σαρώσεις προσώπου, για την πιστοποίηση της ταυτότητας των χρηστών ή, στην περίπτωση μιας τράπεζας ή μιας εταιρείας πληρωμών, όταν πραγματοποιούν μια συναλλαγή.

Η X θα μπορούσε θεωρητικά να συλλέγει βιομετρικές πληροφορίες από τους χρήστες μέσω των φωτογραφιών ή βίντεο, ζητώντας τους να ενεργοποιήσουν την κάμερά τους. Ωστόσο, δεν έχει εξηγήσει ακόμη πώς θα λειτουργήσει το σύστημα.

«Ενδέχεται να συλλέγουμε και να χρησιμοποιούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες (όπως το ιστορικό απασχόλησης, το εκπαιδευτικό σας ιστορικό, τις προτιμήσεις απασχόλησης, τις δεξιότητες και τις ικανότητες, τη δραστηριότητα και τη δέσμευση στην αναζήτηση εργασίας κ.ο.κ.) για να σας προτείνουμε πιθανές θέσεις εργασίας, να τις μοιραζόμαστε με πιθανούς εργοδότες όταν κάνετε αίτηση για εργασία, να επιτρέπουμε στους εργοδότες να βρίσκουν πιθανούς υποψηφίους και να σας εμφανίζουμε πιο σχετικές διαφημίσεις», αναφέρει η X στην ενημερωμένη πολιτική απορρήτου της.

Δημιουργήθηκαν και εικασίες ότι η X μπορεί να θέλει να προσφέρει υπηρεσίες πρόσληψης προσωπικού, μιας και τον Μάιο η X Corp απέκτησε μια υπηρεσία προσλήψεων με την ονομασία Laskie, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Πρόκειται για την πρώτη εξαγορά υπό τον Μασκ από τότε που ο μεγιστάνας της τεχνολογίας αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Ο Μασκ δεν είναι πλέον διευθύνων σύμβουλος της X – παρέδωσε το ρόλο αυτό στην πρώην πρόεδρο της NBC Universal για τη διαφήμιση και τις συνεργασίες Λίντα Γιακαρίνο τον Ιούνιο.

Τον Απρίλιο, η X υπέγραψε συμφωνία με την ισραηλινή εφαρμογή χρηματιστηριακών συναλλαγών eToro για να επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν και να διαπραγματεύονται μετοχές μέσω του διαδικτύου και των εφαρμογών για κινητά του eToro. Η EToro δήλωσε πρόσφατα ότι επιδιώκει να επεκτείνει τη συνεργασία.

Πηγή: BBC, CNBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Από ψηφιακό χώρο συνάντησης του κοινωνικού μας κύκλου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να μετατρέπονται όλο και περισσότερο ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Τη στιγμή που υπάρχει μια ομαδική συνομιλία για το κάθε τι, πώς μπορούμε να κάνουμε υγιή χρήση των τσατ χωρίς να χάνουμε ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Δεν σχετίζεται η παγκόσμια εξάπλωση του Facebook με τα ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ιντερνετ ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  SOCIAL