ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:23
 

Facebook: «Παλεύει» να ενημερώσει τις υπηρεσίες του

Χιλιάδες ήταν οι χρήστες που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στο Twitter υπό το hashtag #facebookdown

Newsroom Κ, Αθήνα

Να αποκαταστήσει πλήρως τις υπηρεσίες του προσπαθεί σήμερα το Facebook Inc μετά το «μπλακ άουτ» των 17 ωρών, το οποίο κατέστησε το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο απρόσιτο για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Το πολύωρο «μπλακ άουτ» προκάλεσε σύγχυση στους χρήστες γεγονός που οδήγησε σε κύμα online καταγγελιών.

Ο αριθμός των αναφορών όπως καταγράφεται από την ιστοσελίδα DownDetector - που αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και επικαιροποιημένες πλατφόρμες που φιλοξενεί αναφορές διακοπών - κορυφώθηκε σε πάνω από 12.000, ενώ σήμερα έχουν μειωθεί σε μερικές εκατοντάδες χωρίς όμως να έχουν εξαλειφθεί πλήρως.

Η καταγραφή των online καταγγελιών το τελευταίο 24ωρο.

Ωστόσο, χιλιάδες ήταν οι χρήστες που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στο Twitter υπό το hashtag #facebookdown, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι χρήστες που έχουν πληγεί ανέρχονται σε εκατομμύρια. Θεωρείται το χειρότερο τεχνικό πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει το Facebook στην ιστορία του. Τα προβλήματα ήταν σοβαρότερα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters και το BBC. Την τελευταία φορά που είχε «πέσει» σε τέτοιο βαθμό, ήταν το 2008, όταν τότε είχε μόνο 150 εκατομμύρια χρήστες και όχι 2,3 δισεκατομμύρια όπως σήμερα.

Το Facebook, ωστόσο, δεν ήταν το μόνο μέσο που παρουσίασε τεχνικά προβλήματα. Το Instagram και το Whatsapp «έπεσαν» επίσης χθες, ωστόσο το πρώτο επανήλθε πιο γρήγορα από τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς από το πρωί της Πέμπτης φαίνεται ότι το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί.

Την είδηση επιβεβαίωσε το ίδιο το μέσο, το οποίο ανήρτησε σχόλιο στο Twitter, ενημερώνοντας τους χρήστες του ότι λειτουργεί.

Από την άλλη το Facebook ακόμη ενημερώνει τις άλλες υπηρεσίες του και «παλεύει» να αποκαταστήσει τα προβλήματα προσβασιμότητας.

Η εταιρεία Menlo Park, με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τη διαφήμιση, είπε στο Bloomberg ότι εξακολουθεί να διερευνά το συνολικό αντίκτυπο του «μπλακ άουτ» «συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επιστροφής χρημάτων για τους διαφημιζόμενους». Στο Twitter ανέφερε δε ότι το θέμα δεν σχετίζεται με επίθεση διανομής άρνησης υπηρεσιών (DDoS).

Σε μια επίθεση DDoS, οι χάκερ χρησιμοποιούν δίκτυα υπολογιστών που ελέγχουν για να στέλνουν έναν μεγάλο αριθμό αιτημάτων για πληροφορίες από ιστότοπους που οι διακομιστές που τους φιλοξενούν δεν μπορούν πλέον να χειριστούν την επισκεψιμότητα με αποτέλεσμα οι ιστοσελίδες τους να γίνονται απρόσιτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Social: Τελευταία Ενημέρωση

O διευθύνων σύμβουλος τoυ Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μιλώντας στο πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν, εξήρε τις αρετές της ελεύθερης έκφρασης τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να έχουν φωνή στα μέσα

Το Facebook έτοιμο για μάχη το 2020

Οι διαδικτυακές ξένες παρεμβάσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και οι κινήσεις αποτροπής τους
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  SOCIAL
X