ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Facebook: Έρευνα για εξαίρεση VIP χρηστών από τους κανόνες εποπτείας περιεχομένου

Το Συμβούλιο Εποπτείας περιγράφεται συχνά ως ένα είδος Ανώτατου Δικαστηρίου για το Facebook

Kathimerini.gr

Το Facebook απέτυχε να παράσχει σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα «Cross-Check», προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια VIP χρήστες του από τους κανόνες εποπτείας περιεχομένου της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την επιτροπή εποπτείας της εταιρείας.

Η επιτροπή εποπτείας του Facebook ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για την εξαίρεση VIP χρηστών από τους κανόνες περιεχομένου.


Το Facebook χρησιμοποιεί το πρόγραμμα «Cross-Check» για να ελέγχει το περιεχόμενο που σχετίζονται με χρήστες «υψηλού προφίλ», όπως πολιτικούς, διασημότητες και δημοσιογράφους.

Το εποπτικό συμβούλιο του Facebook είναι μια οντότητα που αποτελείται από ειδικούς σε τομείς όπως η ελευθερία της έκφρασης και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχει διοριστεί από την εταιρεία αλλά λειτουργεί ανεξάρτητα.

Το Συμβούλιο Εποπτείας περιγράφεται συχνά ως ένα είδος Ανώτατου Δικαστηρίου για το Facebook.

Με πληροφορίες από CNN, AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Δυόμισι εβδομάδες αφότου αγοράστηκε από τον Μασκ, το Twitter αγκομαχά και οι τεχνολογικοί συντάκτες διερωτώνται «εάν θα ...
 |  SOCIAL
Η αίσθηση του «κολλήματος» εξηγεί γιατί παραμένουμε χρήστες ενός κοινωνικού δικτύου που μας προκαλεί σύγχυση, αγωνία, θλίψη ...
 |  SOCIAL