ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιατί ο Έλον Μασκ τουίταρε ένα ελληνικό γράμμα;

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφει ένα tweet στα ελληνικά

Kathimerini.gr

Tην απορία των χρηστών του Twitter προκάλεσε για άλλη μια φορά ο Ελον Μασκ, καθώς ανάρτησε μια δημοσίευση μόνο με το ελληνικό γράμμα «Ω» χωρίς να δίνει καμία άλλη εξήγηση.

Όπως όλα τα άλλα tweets του – είναι και ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας εξάλλου – έτσι και αυτό έγινε viral με τους χρήστες να προσπαθούν να μαντέψουν τι ήθελε να πει ο… ποιητής.

Αρκετοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν την ανάρτηση του Μασκ. Κάποιοι βρήκαν σωστά ότι πρόκειται για το τελευταίο γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου, άλλοι πάλι νόμιζαν ότι αναφερόταν στη μάρκα ρολογιών Omega.

Μερικοί χρήστες θεώρησαν ότι αναφερόταν στη γνωστή φράση από την Αποκάλυψη του Ιωάννη: «Είμαι το άλφα και το ωμέγα, η αρχή και το τέλος». Τέλος, ένας χρήστης με χιούμορ παρακάλεσε τον Ελον Μασκ να μην ονομάσει κάποιο παιδί του έτσι.

Την εξήγηση, τελικά, έδωσε ο ίδιος ο μεγιστάνας με ένα δεύτερο tweet όπου έλεγε: «Αντισταθείτε στο ρεύμα» (Resist the current).

To «Ω» είναι το σύμβολο για τη μονάδα μέτρησης Ωμ (Ohm) της ηλεκτρικής αντίστασης για συνεχές ρεύμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ελον Μασκ γράφει ένα tweet στα ελληνικά. Μερικούς μήνες πριν επέλεξε να γράψει τη λέξη «διαλεκτική», με τους περισσότερους ακολούθους του να μην κατανοούν πάλι τι ήθελε να πει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Λευκός Οίκος στηρίζει την οριστική απαγόρευση της δημοφιλούς πλατφόρμας που προωθεί το Κογκρέσο
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  SOCIAL
Επιδημία είχε ξεσπάσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εν μέρει εξαιτίας μίμησης δημοφιλών στην πλατφόρμα μορφασμών
 |  SOCIAL