ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιατί ο Έλον Μασκ τουίταρε ένα ελληνικό γράμμα;

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφει ένα tweet στα ελληνικά

Kathimerini.gr

Tην απορία των χρηστών του Twitter προκάλεσε για άλλη μια φορά ο Ελον Μασκ, καθώς ανάρτησε μια δημοσίευση μόνο με το ελληνικό γράμμα «Ω» χωρίς να δίνει καμία άλλη εξήγηση.

Όπως όλα τα άλλα tweets του – είναι και ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας εξάλλου – έτσι και αυτό έγινε viral με τους χρήστες να προσπαθούν να μαντέψουν τι ήθελε να πει ο… ποιητής.

Αρκετοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν την ανάρτηση του Μασκ. Κάποιοι βρήκαν σωστά ότι πρόκειται για το τελευταίο γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου, άλλοι πάλι νόμιζαν ότι αναφερόταν στη μάρκα ρολογιών Omega.

Μερικοί χρήστες θεώρησαν ότι αναφερόταν στη γνωστή φράση από την Αποκάλυψη του Ιωάννη: «Είμαι το άλφα και το ωμέγα, η αρχή και το τέλος». Τέλος, ένας χρήστης με χιούμορ παρακάλεσε τον Ελον Μασκ να μην ονομάσει κάποιο παιδί του έτσι.

Την εξήγηση, τελικά, έδωσε ο ίδιος ο μεγιστάνας με ένα δεύτερο tweet όπου έλεγε: «Αντισταθείτε στο ρεύμα» (Resist the current).

To «Ω» είναι το σύμβολο για τη μονάδα μέτρησης Ωμ (Ohm) της ηλεκτρικής αντίστασης για συνεχές ρεύμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ελον Μασκ γράφει ένα tweet στα ελληνικά. Μερικούς μήνες πριν επέλεξε να γράψει τη λέξη «διαλεκτική», με τους περισσότερους ακολούθους του να μην κατανοούν πάλι τι ήθελε να πει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Από ψηφιακό χώρο συνάντησης του κοινωνικού μας κύκλου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να μετατρέπονται όλο και περισσότερο ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Τη στιγμή που υπάρχει μια ομαδική συνομιλία για το κάθε τι, πώς μπορούμε να κάνουμε υγιή χρήση των τσατ χωρίς να χάνουμε ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Δεν σχετίζεται η παγκόσμια εξάπλωση του Facebook με τα ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ιντερνετ ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  SOCIAL