ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ρωσία «ρίχνει» την ταχύτητα του Twitter

Το Κρεμλίνο προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

Kathimerini.gr

Στη Ρωσία, επιβραδύνεται η ταχύτητα του Τwitter, σύμφωνα με ανακοίνωση της Roskomnadzor, της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής για το ίντερνετ και τα ΜΜΕ.

«Η επιβράδυνση θα εφαμοσθεί στο 100% των κινητών συσκευών και στο 50% των μη κινητών συσκευών», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή σε δήλωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της.

Η Roskomnadzor κατηγορεί την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ότι απέτυχε επανειλημμένα να αφαιρέσει από τον ιστότοπό της απαγορευμένο περιεχόμενο.

«Σήμερα υπάρχουν σ’ αυτήν περισσότερες από 3.000 αναρτήσεις με παράνομο περιεχόμενο»

Μάλιστα, απείλησε να μπλοκάρει εντελώς το Twitter και δήλωσε ότι σήμερα υπάρχουν σ’ αυτήν περισσότερες από 3.000 αναρτήσεις με παράνομο περιεχόμενο.

«Αν το Twitter συνεχίσει να αγνοεί τις απαιτήσεις του νόμου, τα μέτρα επιβολής θα συνεχισθούν όπως προβλέπεται από τον κανονισμό και μπορεί να φθάσουν μέχρι τον αποκλεισμό», σημειώνει η Roskomnadzor.

Η σημερινή κίνηση των ρωσικών αρχών έρχεται εν μέσω των εντεινόμενων προσπαθειών της Μόσχας να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή στις αμερικανικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και της απογοήτευσης γι’ αυτό που οι αρχές θεωρούν αποτυχία των εν λόγω μέσων να συμμορφωθούν με τη ρωσική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι το Twitter, όπως και άλλα αμερικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιείται ευρέως στη Ρωσία από συμμάχους του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Αλλάζει όνομα το Facebook;

Αλλάζει όνομα το Facebook;

Το νέο εταιρικό όνομα του Facebook παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό που το ξέρουν ελάχιστοι άνθρωποι, αναφέρει το Verge ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Μαύρη Δευτέρα για το Facebook

Μαύρη Δευτέρα για το Facebook

«Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι προσβάσιμος». Το μήνυμα αυτό αντίκριζαν χθες δεκάδες εκατομμύρια χρήστες σε πολλές χώρες του ...
 |  SOCIAL