ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε σκηνικό «Kολοσσαίου» θα γίνει η μονομαχία του Μάσκ με τον Ζούκερμπεργκ

Ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί στην Ρώμη, καθώς το ενδεχόμενο αυτό απέκλεισαν οι ιταλικές αρχές

Ο Ελον Μασκ βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση της Ιταλίας σχετικά με τη φιλοξενία του προτεινόμενου αγώνα πολεμικών τεχνών με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε «ιστορικό χώρο».

Συγκεκριμένα, ο Μασκ αναφέρει σε ανάρτησή του: «Η διαχείριση του αγώνα θα γίνει από τα ιδρύματα [που ανήκουν] σε εμένα και του Zuck (όχι από το UFC). Η ζωντανή μετάδοση θα γίνει σε αυτή την πλατφόρμα και τη Meta. Τα πάντα στο κάδρο της κάμερας θα είναι η αρχαία Ρώμη, τίποτα σύγχρονο. Μίλησα με την πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον υπουργό Πολιτισμού. Συμφώνησαν για μια επική τοποθεσία».

Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Τζενάρο Σανγκιουλιάνο, δήλωσε ότι συζητά τη διεξαγωγή του αγώνα «με πλήρη σεβασμό στους χώρους» όπου θα μπορούσε να διεξαχθεί, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα διεξαχθεί στη Ρώμη. Πάντως, σύμφωνα με το Politico, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, λόγω ανακαίνισης.

«Είχα μια μακρά και φιλική τηλεφωνική συνομιλία με τον Ελον Μασκ», δήλωσε. «Μιλήσαμε για το κοινό πάθος για την ιστορία της αρχαίας Ρώμης. Συζητάμε πώς να οργανώσουμε μια μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση και ιστορική ανάμνηση, με πλήρη σεβασμό των χώρων. Δεν θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη».

Ο Μασκ πρόσθεσε σχετικά ακόμα πως τον αγώνα θα οργανώσουν τα ιδρύματα που κατέχουν αυτός και ο Ζούκερμπεργκ, δίχως την εμπλοκή του Ultimate Fighting Championship.

Η ημερομηνία της μονομαχίας φαίνεται πάντως να απομακρύνεται, αφού ο Μασκ επιμένει πως πρέπει να κάνει πρώτα μαγνητική τομογραφία. Πέρυσι, είχε γράψει στο Twitter πως ένας αγώνας σούμο στο παρελθόν, του είχε προκαλέσει προβλήματα και πόνους στη μέση για οχτώ χρόνια.

Ο Ζούκερμπεργκ, από την άλλη μεριά, είναι σε σαφώς καλύτερη φυσική κατάσταση αφού προπονείται συχνά με επαγγελματίες μεικτών πολεμικών τεχνών (ΜΜΑ).

Ο ιδιοκτήτης της X Corp και ο διευθύνων σύμβουλος της Meta συζήτησαν για πρώτη φορά την ιδέα μιας μάχης ένας εναντίον ενός τον Ιούνιο, μετά το λανσάρισμα από τον Ζούκερμπεργκ του Threads, ενός αντίπαλου ιστότοπου microblogging με την πλέον μετονομασμένη πλατφόρμα Twitter του Μασκ.

Με πληροφορίες από Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Από ψηφιακό χώρο συνάντησης του κοινωνικού μας κύκλου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να μετατρέπονται όλο και περισσότερο ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Τη στιγμή που υπάρχει μια ομαδική συνομιλία για το κάθε τι, πώς μπορούμε να κάνουμε υγιή χρήση των τσατ χωρίς να χάνουμε ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Δεν σχετίζεται η παγκόσμια εξάπλωση του Facebook με τα ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ιντερνετ ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  SOCIAL