ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Twitter: Εξετάζει συνδρομή και premium δυνατότητες

Στόχος η αύξηση των εσόδων της πλατφόρμας

Του Νικόλα Βωνιάτη

Το Twitter φαίνεται να αναζητά εναλλακτικές μεθόδους για την αύξηση των εσόδων του, με την ύπαρξη πακέτου συνδρομής, να είναι μια από αυτές. Σύμφωνα με το Bloomberg, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να μειώσει την εξάρτηση του δικτύου σε στοχευμένες διαφημίσεις, οι οποίες παραμένουν η κύρια μορφή εσόδων για πολλά κοινωνικά δίκτυα.

«Το Twitter, θα ωφεληθεί από μια ξεχωριστή ροή εσόδων που δεν εξαρτάται τόσο από τις διαφημίσεις» αναφέρει στο δημοσίευμα του το Bloomberg, ενώ παράλληλα προσθέτει ότι οι η αύξηση των χρηστών της πλατφόρμας στις ΗΠΑ (η πιο πολύτιμη αγορά για την εταιρεία), δείχνει να έχει φτάσει σε σημείο καμπής, καθώς δεν υπάρχουν νέοι αρκετοί χρήστες για να συνεχιστεί το υφιστάμενο οικονομικό μοντέλο της εταιρείας.

Η «ιδέα» ενός συνδρομητικού μοντέλου στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με το «The Verge» έχει κερδίσει αρκετό έδαφος το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω της πανδημίας αλλά και την πίεση από επενδυτές της εταιρείας για την αύξηση των εσόδων.

Η εταιρεία ερευνά διαφορετικές ιδέες όπως η επιλογή μιας premium συνδρομής που θα δίνει επιπλέον δυνατότητες ανάλυσης (σε θέματα μάρκετινγκ), συνδρομής στην οποία δεν θα εμφανίζονται διαφημίσεις, ή ακόμη και επιλογές όπως η περιζήτητη «αναίρεση αποστολής» ή η δυνατότητα τροποποίησης των tweets. Υπάρχει παράλληλα η επιλογή για χρέωση στην πλατφόρμα TweetDeck της εταιρείας, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως από επιχειρήσεις digital marketing και content creators.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των οικονομικών θεμάτων του Twitter , Bruce Falck, ανέφερε στο Bloomberg ότι η αύξηση της «ανθεκτικότητας» του κοινωνικού δικτύου «είναι ο κύριος στόχος της εταιρείας».

ΜΚΔ: Οι Δαπάνες και Διαφημίσεις

Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων είναι συνήθως δωρεάν, κάτι που «βοηθά» στην αύξηση του αριθμού των νέων χρηστών αλλά ενθαρρυνθεί παράλληλα και την αφοσίωση στην πλατφόρμα, σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο, προσθέτοντας ότι το κόστος εκτέλεσης αυτών των υπηρεσιών αντισταθμίζεται από διαφημίσεις.

Ωστόσο, οι διαφημιστικές δαπάνες έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω της πανδημίας, κάτι που οδηγεί Κοινωνικά Δίκτυα όπως το Twitter, να εξετάζουν σοβαρά την ένταξη συνδρομών που θα παρέχουν «premium» ρυθμίσεις.

Το XDA Developers σημειώνει ότι το Twitter εξετάζει την ιδέα εδώ και μερικά χρόνια.

Με πληροφορίες: Bloomberg, The Verge, XDA Developers, GSMArena

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Βωνιάτη

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Αλλάζει όνομα το Facebook;

Αλλάζει όνομα το Facebook;

Το νέο εταιρικό όνομα του Facebook παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό που το ξέρουν ελάχιστοι άνθρωποι, αναφέρει το Verge ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Μαύρη Δευτέρα για το Facebook

Μαύρη Δευτέρα για το Facebook

«Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι προσβάσιμος». Το μήνυμα αυτό αντίκριζαν χθες δεκάδες εκατομμύρια χρήστες σε πολλές χώρες του ...
 |  SOCIAL