ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Twitter: O Ελον Μασκ διατήρησε το «μπλε τικ» των Κόμπι Μπράιαντ και Αντονι Μπουρντέν

Παρότι έχουν πεθάνει

Οι Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Κόμπι Μπράιαντ και Αντονι Μπουρντέν είναι οι τελευταίοι σταρ που ανέκτησαν τα «μπλε τικ» στο Twitter, το χαρακτηριστικό σύμβολο γνησιότητας και αξιοπιστίας λογαριασμού που αποκτάται με την καταβολή 8 δολαρίων μηνιαίως και την επιβεβαίωση του κινητού τηλεφώνου.

Μόνο που ο δημοφιλής ηθοποιός, ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας και ο διάσημος σεφ δεν βρίσκονται εν ζωή.

Οι λογαριασμοί τους -κι άλλων τουλάχιστον 10 νεκρών διασημοτήτων– διατήρησαν το «μπλε τικ» με τον λογαριασμό τους να επιβεβαιώνει «Ο λογαριασμός αυτός είναι επιβεβαιωμένος, καθώς έχει εγγραφεί στο Twitter Blue κι έχει επαληθεύσει τον αριθμό τηλεφώνου».

 

Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά σαρωτικών αλλαγών του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Twitter υπό τον Ελον Μασκ, που εξαγόρασε το μέσο τον περασμένο Οκτώβριο έναντι 44 δισ. δολαρίων. Εκτοτε, ο ισχυρός άνδρας έχει περικόψει πάνω από το 75% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, έχει αλλάξει το timeline της πλατφόρμας κι έχει αφαιρέσει το μπλε τικ από χιλιάδες άλλοτε επαληθευμένους λογαριασμούς που ανήκαν σε διάσημους καλλιτέχνες, πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, ακτιβιστές κ.ο.κ.

 

Ετσι, το τικ εξαφανίστηκε από τους λογαριασμούς γνωστών προσώπων, όπως ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Μπιλ Γκέιτς, η Λέιντι Γκάγκα, αλλά κυρίως από τους λογαριασμούς χιλιάδων πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων, ακτιβιστών. Ακόμη και ο @jack, ο ιδρυτής του Twitter, ο Τζακ Ντόρσεϊ, έχασε το τικ στον λογαριασμό του.

Οσον αφορά τους πολιτικούς, πολλοί εκλεγμένοι έχασαν επίσης το μπλε τικ, αλλά ορισμένοι από αυτούς απέκτησαν το γκρι τικ, που προοριζόταν για τους λογαριασμούς κυβερνήσεων και ορισμένων οργανισμών. Είναι η περίπτωση του Κέβιν ΜακΚάρθι, του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ωστόσο, μέσα στο σαββατοκύριακο διαπιστώθηκε πως πολλοί λογαριασμοί διασημοτήτων είχαν διατηρήσει το μπλε τικ τους, παρότι δεν είχε καταβληθεί το αντίτιμο των 8 δολαρίων.

Ο Ελον Μασκ ανέφερε πως σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις διάσημων -εκ των οποίων ο Στίβεν Κινγκ- πλήρωσε ο ίδιος τις συνδρομές.
Αναφορικά με τις περιπτώσεις των ανθρώπων που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν κάποιος πλήρωσε την εγγραφή στο Twitter Blue ή αν το Twitter αποφάσισε να παραχωρήσει δωρεάν τη δυνατότητα του μπλε τικ.

Σημειώνεται πως κάποιοι από αυτούς τους λογαριασμούς παραμένουν ανενεργοί από τη στιγμή θανάτου των ανθρώπων, ενώ άλλοι εξακολουθούν να είναι ενεργοί μέσω διαχειριστών.

Πηγή: Washington Post

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Δεν σχετίζεται η παγκόσμια εξάπλωση του Facebook με τα ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ιντερνετ ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  SOCIAL