ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

TikTok: Ερευνούν κατασκοπεία δημοσιογράφων

Στο στόχαστρο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης η μητρική εταιρεία του TikTok

ΓΚΛΕΝ ΘΡΑΣ, ΣΑΠΝΑ ΜΑΧΕΣΒΑΡΙ / THE NEW YORK TIMES

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ερευνά τη διενέργεια κατασκοπείας εις βάρος Αμερικανών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων δημοσιογράφων που καλύπτουν τη βιομηχανία της τεχνολογίας, από την κινεζική εταιρεία που κατέχει την πλατφόρμα TikTok. Η έρευνα που άρχισε στα τέλη του περασμένου χρόνου συνδέεται με την παραδοχή εκ μέρους της εταιρείας ByteDance ότι οι υπάλληλοί της εξασφάλισαν δεδομένα Αμερικανών χρηστών της εφαρμογής, ανάμεσά τους και δύο ρεπόρτερ και κάποιων συνεργατών τους. Το υπουργείο, το FBI και η εισαγγελία της Βιρτζίνια ερευνούν την εταιρεία, που έχει έδρα το Πεκίνο και διατηρεί στενές σχέσεις με την κινεζική κυβέρνηση.

Η επιβεβαίωση της έρευνας έρχεται σε μια στιγμή που ο Λευκός Οίκος σκληραίνει τη στάση του προς την εταιρεία για λόγους εθνικής ασφάλειας, που συνδέονται με τη λειτουργία του TikTok. Στους φόβους της Ουάσιγκτον περιλαμβάνεται η ανησυχία πως η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιεί τη δημοφιλή υπηρεσία βίντεο για να συγκεντρώνει στοιχεία ή να κατασκοπεύει Αμερικανούς πολίτες, να υπονομεύει δημοκρατικούς θεσμούς και να προωθεί τον εθισμό στο Διαδίκτυο, ιδίως σε νεαρές ηλικίες.

Το TikTok αποκάλυψε αυτήν την εβδομάδα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ζήτησε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία να πουλήσει την εφαρμογή, η οποία σημειωτέον έχει αρχίσει να απαγορεύεται σε κυβερνητικά τηλέφωνα στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και σε είκοσι ακόμη χώρες. Σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύει με καθολική απαγόρευση. Η ομοσπονδιακή έρευνα δημοσιοποιήθηκε πρώτα από το περιοδικό Forbes και η δημοσιογράφος που υπέγραψε το ρεπορτάζ ανέφερε πως ήταν μία από τα άτομα των οποίων τα προσωπικά δεδομένα παρακολουθούνταν από την εταιρεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κινητά-tablets: Τελευταία Ενημέρωση