ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

22/2/22: Η σημασία της σημερινής ημερομηνίας

Γιατί είναι τόσο ξεχωριστό το...Twosday;

must.com.cy

Η σημερινή μέρα είναι λίγο διαφορετική από τις άλλες. Με ημερομηνία γραμμένη με αριθμούς είναι 22/2/22 και όχι μόνο αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια, φέτος έπεσε Τρίτη, που στα Αγγλικά είναι Tuesday (ή αλλιώς Twosday, όπως την ονομάζουν στο Twitter).

Η προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν πίσω στο 1622 και η επόμενη φορά θα είναι το 2422.

Δείτε μερικά από τα tweets.

Όχι μόνο αυτό, αλλά αν γράψεις την ημερομηνία με τον αμερικανικό τρόπο, δηλαδή πρώτα τον μήνα, μετα την ημερομηνία και στο τέλος το έτος, σχηματίζεται ένα παλίνδρομο, ένας αριθμός δηλαδή που μπορεί να διαβαστεί το ίδιο είτε το διαβάζεις κανονικά είτε ανάποδα, αν διαβάζεις έναν-έναν τους αριθμούς. Αυτό μάλιστα θα συνεχίσει μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Στον υπόλοιπο κόσμο τέτοιες ημερομηνίες ξεκίνησαν από τις 22/1/22 και θα συνεχίσουν κάθε μήνα μέχρι τις 22/11/22.

Πριν δέκα χρόνια, ο κόσμος ''γιόρτασε'' δύο ''Onesdays'' στις 11/1/11 και στις 11/11/11.

Στην αστρολογία, ο αριθμός ''2'' αντιπροσωπεύει την ένωση δύο ανθρώπων ή δύο ιδεών, και θεωρείται πως η ημέρα έχει να κάνει με τη συνεργασία και την κοινότητα. Είναι επίσης μια πολύ καλή μέρα για να παντρευτεί ένα ζευγάρι. Το Google φυσικά δεν απουσιάζει από τους... εορτασμούς της συγκεκριμένης μέρας, έχοντας ειδικό εφέ στις αναζητήσεις του ''Twosday'' με κονφετί να πέφτουν στην οθόνη.

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση