ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Breaking Bad»: Γιατί όλοι μισούσαν την Σκάιλερ Γουάιτ;

Το «Better Call Saul» μπορεί μόλις να έριξε αυλαία, αλλά, πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος να γυρίζουμε στο «Breaking Bad»

Kathimerini.gr

Το «Better Call Saul» μπορεί μόλις να έριξε αυλαία, αλλά, πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος να γυρίζουμε στο «Breaking Bad», την σειρά που μας εισήγαγε στα «υπόγεια» της εγκληματικότητας της Αλμπουκέρκης στο Νέο Μεξικό.

Οι λεπτοδουλεμένοι χαρακτήρες της σειράς που έφτασε…τους παραγωγούς μεθαμφεταμίνης στα πέρατα του κόσμου φρόντιζαν να δείχνουν σε κάθε στιγμή τους πως κανείς δεν είναι μόνο καλός ή μόνο κακός αλλά έχουμε στην φύση μας και τις δύο όψεις του νομίσματος.

Και μπορεί ήρωες όπως ο Γκας Φρινγκ, αλλά και ο Γουόλτερ Γουάιτ, που βρισκόταν στο κέντρο της ιστορίας, να έφτασαν να δείξουν το πιο απάνθρωπο και σκληρό τους πρόσωπο, ήταν όμως η Σκάιλερ Γουάιτ και σύζυγος του Γουόλτερ ένας από τους χαρακτήρες που οι θεατές δεν φάνηκαν να συμπαθούν συνέχεια όσο η σειρά προχωρούσε.

Μάλιστα, το 2013 η ηθοποιός Άννα Γκαν, που υποδύθηκε την Σκάιλερ Γουάιτ, έγραψε ένα άρθρο στους New York Times με τίτλο «I Have A Character Issue» (μτφρ. «Έχω Θέμα Με Τον Χαρακτήρα Μου»), αναφερόμενη στον ρόλο της στο «Breaking Bad», γράφοντας μεταξύ άλλων: «Αν κρίνω από την δημοφιλία sites και σελίδων στο Facebook αφιερωμένες στο να τον μισούν, ο χαρακτήρας μου έγινε επίμαχο σημείο για τα συναισθήματα πολλών ανθρώπων απέναντι στις δυνατές, όχι υποτακτικές, που τους έχουν φερθεί άσχημα, γυναίκες».

Σε συνέντευξή της στο «Entertainment Weekly» το 2018, πάλι, η Γκαν δεν έκρυψε πως η όλη αντίδραση απέναντι στον χαρακτήρα της Σκάιλερ της προκαλεί σύγχυση, αναλύοντας: «Ήταν ένας συνδυασμός σεξισμού, ιδεών για τους ρόλους των φύλων και ειλικρινά, ήταν η εξαιρετική δομή του σόου. Οι άνθρωποι είδαν έναν ήρωα στο πρόσωπο του Γουόλτ και ήθελαν επίσης να συνδεθούν τόσο μαζί του, που ένιωθαν ότι ο άνθρωπος που ήταν ανταγωνιστής του -και κατά συνέπεια, ανταγωνιστής της σειράς, κατά μία έννοια- έμπαινε στην μέση σε αυτά που αυτός ήθελε να κάνει και έπρεπε να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει».

Ο δημιουργός του «Breaking Bad» (αλλά και του «Better Call Saul»), Βινς Γκίλιγκαν, πάλι, σε νέα του συνέντευξη στο New Yorker δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο «Breaking Bad» και τον χαρακτήρα της Σκάιλερ: «Όταν το σόου προβλήθηκε για πρώτη φορά, η Σκάιλερ ήταν ξεκάθαρα μισητή. Νομίζω πως αυτό πάντα προβλημάτιζε την Άννα Γκαν. Και μπορώ να σου πω ότι και εμένα με προβλημάτιζε πάντα, γιατί η Σκάιλερ, ο χαρακτήρας, δεν έκανε τίποτα για να το αξίζει αυτό. Και σίγουρα, ούτε η Άννα έκανε κάτι για να το αξίζει αυτό. Έπαιξε πολύ όμορφα τον ρόλο της».

Βλέποντας το «Breaking Bad» από χρονική απόσταση, ο Γκίλιγκαν είπε: «Συνειδητοποιώ εκ των υστέρων πως η σειρά είχε συγκεκριμένη οπτική, η ιστορία λεγόταν αποκλειστικά μέσα από τα μάτια του Γουόλτ, ακόμα και στις σκηνές που δεν ήταν παρών. Ακόμα και ο Γκας, ο μεγάλος του εχθρός, δεν δέχτηκε την εχθρότητα που δέχτηκε η Σκάιλερ. Είναι περίεργο, Ακόμη το σκέφτομαι, τόσα χρόνια μετά».

Ο Γκίλιγκαν έχει, όμως, δυο λόγια να πει σήμερα και για τον Γουόλτερ Γουάιτ: «Μετά από κάποια χρόνια, τα “μάγια” λύνονται. Δηλαδή, μισό λεπτό, γιατί είναι τόσο φοβερός αυτός ο τύπος; Ήταν πραγματικά υποκριτικός και είχε καβαλήσει το καλάμι. Είχε ένα “εγώ” στο μέγεθος της Καλιφόρνια. Και πάντα έβλεπε τον εαυτό του ως θύμα. Συνεχώς γκρίνιαζε για το πώς ο κόσμος τον έπιανε κορόιδο, ότι οι εξαιρετικές του ικανότητες δεν αναγνωρίζονταν. Αν λάβεις όλα αυτά υπόψη, θα καταλήξεις να λες “Γιατί υποστήριζα αυτόν τον τύπο;”».

Με πληροφορίες από το ΝΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση