ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Tο πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης ανοίγει στη Νορβηγία (φωτος)

Ένα πλήρες μενού με 18 πιάτα, που βασίζεται σε τοπικά υλικά και θαλασσινά, κοστίζει έως 3.700 κορώνες - περίπου 380 ευρώ - το άτομο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης ανοίγει σήμερα στη Νορβηγία με περισσότερους από 7.000 καλοφαγάδες, λάτρεις της θαλάσσιας ζωής και της αρχιτεκτονικής να έχουν κάνει κράτηση μέχρι στιγμής για να απολαύσουν ένα γεύμα ανάμεσα στα ψάρια.

Το εστιατόριο, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Νορβηγίας, μοιάζει με έναν φαρδύ συμπαγή σωλήνα, ένα μέρος του οποίου είναι βυθισμένο στη Βόρεια Θάλασσα. Ονομάζεται «Under», λέξη που σημαίνει στα νορβηγικά και «θαύμα».

 

Σχεδιάστηκε από τη νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρία Snoehetta, η οποία σχεδίασε επίσης την Οπερα του Οσλο και το Εθνικό Μουσείο - Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

«Η γοητεία είναι ακριβώς αυτή η μετάβαση, που ενώ είσαι πάνω από το νερό φθάνεις κάτω από τη θάλασσα, καθώς διασχίζεις το κτίριο. Το μεγάλο παράθυρο δείχνει το υποθαλάσσιο περιβάλλον όχι όπως ένα ενυδρείο, αλλά την πραγματική εικόνα», δήλωσε ο ιδρυτής της Snoehetta, Κέτιλ Τρένταλ Τούρσεν.

 

Μπαίνοντας στο «Under» αρχικά αισθάνεσαι σαν να μπαίνεις στη σάουνα, καθώς ξύλινες σανίδες καλύπτουν το επάνω τμήμα του, αλλά μια κάθοδος οκτώ μέτρων με σκάλα οδηγεί κάτω, στη μεγάλη τραπεζαρία όπου μπορούν να καθίσουν σχεδόν 40 επισκέπτες. Η αίθουσα χωρίζεται από τη θάλασσα με ένα τεράστιο παράθυρο που προσφέρει πανοραμική θέα.

Ο Τούρσεν είπε ότι η κατασκευή μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλη κακοκαιρία και είναι σχεδιασμένη με τρόπο τέτοιο ώστε να αντέξει αυτό που αποκάλεσε «το κύμα του αιώνα».

Το εστιατόριο γεμίζει με φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, φιλτραρισμένο από το πρασινωπό χρώμα του νερού.

Ένα πλήρες μενού με 18 πιάτα, που βασίζεται σε τοπικά υλικά και θαλασσινά, κοστίζει έως 3.700 κορώνες - περίπου 380 ευρώ - το άτομο, συμπεριλαμβανομένων των ποτών.


«Ο στόχος είναι το 50% των πελατών που τρώει εδώ, να διανυκτερεύει στη συνέχεια στο ξενοδοχείο μας... Περιμένουμε σχεδόν 12.000 ανθρώπους να δειπνούν στο εστιατόριό μας κάθε χρόνο», είπε ο Γκετ Ούμποσταντ, ένας από τους δύο αδελφούς που έχουν το εστιατόριο και ένα ξενοδοχείο εκεί κοντά.

Το Under ανοίγει σήμερα για τους φίλους και την οικογένεια των ιδιοκτητών, ενώ για τους πρώτους πελάτες που θα πληρώνουν, οι πύλες του θα ανοίξουν στις αρχές Απριλίου.

Τα υποθαλάσσια εστιατόρια που υπάρχουν παγκοσμίως μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού και τα περισσότερα βρίσκονται στα τροπικά νερά όπως οι Μαλδίβες στον Ινδικό Ωκεανό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ιωνάς: Η ασφάλεια του πολίτη είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης

«Τραγελαφικό το μήνυμα του Υπ.Δικαιοσύνης. Καμία επαφή με την πραγματικότητα. »
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:46

Από μοτοσικλέτες θα μεταφερθεί σε δεκάδες σημεία το Άγιο Φως

«Γιατί τόση ταλαιπωρία για μια σκευωρία ανάμματος με "ιερό αναπτήρα" όπως έχει ομολογήσει ιεράρχης των ...»
Ιάσων Αληθεινός  |  10:15

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Ο γρίφος ‘Παντελίδης’ αναμένει αυτόν που θα τον λύσει! Έχει ή δεν έχει `απογριφολόγους`;;; ...»
ΑΚΑ  |  09:43

Α. Κυπριανού: O Ιωνάς Νικολάου «ξέχασε τι θα πει πολιτική ευθιξία»

«Tι μπαρούφα είναι και αυτή κύριε Κυπριανού! Η πολιτική ευθιξία χάθηκε από καιρό και μάλιστα επί ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Στη Λεμεσό, στην πλατεία του μεσαιωνικού κάστρου, ένα εστιατόριο διακοσμημένο σε λιτό και σύγχρονο ύφος

Yabashi Asian Fusion

Η κουζίνα του Yabashi περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα γεύσεων μεταξύ των οποίων θα διακρίνετε κινέζικες, ταϊλανδέζικες, ιαπωνικές ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στο μενού του θα βρείτε σαλάτες, black angus και veal steak, φιλέτα black angus αλλά και κλασικές επιλογές

Minotavros / Εστιατόριο

Ο χώρος ευρύχωρος με μεγάλη βεράντα έξω και απλή διακόσμηση με έντονο το ξύλο και τον χαμηλό φωτισμό
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το trend αυτό που έγινε τρόπος ζωής τα σαββατοκύριακά μας ενσωματώνεται στα κυπριακά δεδομένα

Brunch στο Χωριό

5 μέρη στα οποία θα φάτε εξαιρετικό brunch δίνοντάς σας μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία βασισμένη σε παραδοσιακές γεύσεις ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Η διακόσμησή του παντρεύει την κλασική ομορφιά του κτηρίου με την πιο ποπ, fashion εκδοχή με έντονα τα ροζ και μπλε χρώματα

G. Bar / Cafe

Συνδυάζει αρμονικά 3 διαφορετικά concepts όπως υπηρεσίες ομορφιάς (νύχια, μαλλιά, μακιγιάζ), café αλλά και χώρο όπου διεξάγονται ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Παραμένει αφοσιωμένο στην ποιότητα, τις παραδοσιακές συνταγές και τα αγνά υλικά.

Ariston / Sweet Tooth

Πέρα από τα λουκούμια γάμου θα βρεις εντυπωσιακές τρισδιάστατες τούρτες, γλυκά και κεραστικά που βάζουν σε πειρασμό να θές ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ένας μεγάλος χώρος, στο κέντρο της Λευκωσίας, με vintage American style διακόσμηση και μπιλιάρδο

Baristic / All day bar

Στο μενού του θα βρείτε διεθνείς επιλογές όπως steak burger, grand μπριζόλα, baristic burger
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στο μενού τους θα βρείτε διάφορες γευστικές επιλογές με περίεργες ονομασίες όπως ταραντούλα veggie burgers, hotdogs σαν κομμένα δάχτυλα

Atmozfear / Lounge Bar

Με διακόσμηση που κόβει την ανάσα να παραπέμπει σε νεκροταφείο και με το συναίσθημα του φόβου να επικρατεί
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 34 διαφορετικά είδη γαλλικών γλυκών, χειροποίητα ψωμιά και μπαγκέτες

Paul / Φούρνος-Cafe

127 χρόνια εμπειρίας στεγάστηκαν στο ανακαινισμένο food hall του mall of Cyprus με διακόσμηση που θυμίζει γαλλικό μπιστρό. ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X